Produkt dostępny!
Cena:
168,99 PLN
Model: 804-042
Kod producenta: 804-042
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta48 - 3 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki od: 9.90 PLN
Gwarancja udanych zakupów
Promocje asortymentowe
Szybka dostawa

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Santoku 17 cm.

Noże kuchenne sprawdzają się jako doskonałe prezenty dla firm.

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

 

 

Profesjonalny japoński nóż Satake Yoshimitsu, Santoku 17 cm.

Ostrze: Rdzewna stal SK-5

Twardość: 62 HRC

Długość całkowita: 30 cm

Długość ostrza: 17 cm

Szerokość Klingi: 4,5 cm

Grubość klingi: ok. 2,3 mm

Waga: ok. 110 g

 

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy