Wczytuję dane...
Sortuj według:
Wyświetl po produktów

    Noże Satake

    Firma Satake produkuje noże kuchenne od 1947 roku. Swoją siedzibę ma w Seki, stolicy noży w Japonii. Firma produkuje swoje wyroby głównie na rodzimy rynek Japonii, ale produkty sygnowane przez tę markę są coraz popularniejsze też w europejskich kuchniach.

    Wysoka jakość

    Miękkie warstwy nadają nożom elastyczność, a warstwy stali wysokowęglowych - twardość i wytrzymałość. W ten sposób stal damasceńska uzyskuje najlepsze właściwości z tych dwóch metali. Ze względu na niewielką ilość węgla stal zastosowana w tych nożach ma zwiększoną odporność na korozję. Utwardzenie ostrza do 61 jednostek w skali Rockwella, sprawia, że ostrze przez bardzo długi czas nie traci swoich wyjątkowych właściwości. Ręczne dwustronne ostrzenie pod kątem 15 stopni oraz hartowana krawędź tnąca noży, decyduje o ich ostrości.

    Noże dla profesjonalnych kucharzy

    W japońskiej stolicy noży, w mieście Seki, firma Satake produkuje noże kuchenne i inne produkty kuchenne. Zakład jest wyposażony w niezbędny sprzęt, a wieloletnie doświadczenie pozwalają marce zaoferować niedrogi, ale wysokiej jakości produkt, który spełnia współczesne wymagania każdego konsumenta. Noże Satake są używane przez profesjonalnych kucharzy w restauracjach w Azji, Europie i Ameryce.

    Najbardziej znane serie

    Szczególną popularnością cieszy się seria noży Satake Japanese Traditional. To kute noże ze stali nierdzewnej AUS-8 z osadzoną okrągłą plastikową rękojeścią. Pomimo mniejszej wagi, w porównaniu do innych serii, cechuje je jakość, wygoda i doskonały krój.

    Seria noży Satake Bolster i Double Bolster składa się z kutych i wytrzymałych noży ze stali nierdzewnej AUS-8. Noże wyposażone są w stalowy zagłówek higieniczny, ich rękojeści są solidne - kute z drewna Pakka lub tworzywa ABS.

    Seria noży Satake Sakura to niezwykle ostre kute noże z japońskiej stali AUS-8 z ergonomiczną rękojeścią z tworzywa ABS ze wzorem płatków Sakura.

    Seria noży Satake Damascus to kute noże ze stali VG-10 z 69 warstw miękkiej i twardej stali ze stalowym zagłówkiem i rękojeścią z drewna Pakka. Wykonane są zgodnie ze starożytnymi japońskimi tradycjami wyrabiania mieczy oraz nowoczesnymi technologiami wytwarzania noży.