Wczytuję dane...
Sortuj według:
Wyświetl po produktów

Patelnie nonstick

Patelnie nonstick, od lat pozostają najpopularniejszymi patelniami. Zalety tych patelni są niezaprzeczalne. Dzięki temu, iż ich powłoka jest pokryta teflonem, smażenie jest łatwe i zdrowe. Do patelni nic nie przywiera, dzięki czemu możliwe jest smażenie w niewielkiej ilości tłuszczu, lub bez niego. Patelnie teflonowe maja jednak jedną wadę – ich odporność na zniszczenie jest dość niska. Źle na nie wpływa smażenie w bardzo wysokich temperaturach, a całkowicie niszczy używanie metalowych przyborów do mieszania. Warstwa teflonowa ulega zarysowaniom, z czasem patelnia staje się naczyniem do wyrzucenia. Zachowując jednak podstawowe zasady związane z użytkowaniem tych patelni, można cieszyć się nimi przez wiele lat. Sprawdzają się doskonale w każdej kuchni a łatwość ich zmywania, przekona do smażenia na patelni teflonowej nawet studenta.

Uwaga! Poradnik - rodzaje patelni i jaką patelnię wybrać!