Produkt dostępny!
Cena:
914,99 PLN
Model: TZ2-4005DH
Kod producenta: TZ2-4005DH
Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Gwarancja udanych zakupów
Promocje asortymentowe
Szybka dostawa

Mcusta Zanmai Gyuto 210mm Damast VG10 Red Pakka


   

Zanmai w języku japońskim oznacza luksus. W rzeczywistości pochodzi od sanskryckiego terminu "Samadhi", który odnosi się do wyższego stanu świadomości wywołanego przez medytację. Nazwa została wybrana nieprzypadkowo. Marusho Kogyo łącząc nowoczesną technologię z japońską tradycją produkuje noże, które uznawane są za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Dzięki unikalnemu procesowi produkcji, noże są bardzo ostre, odporne na rdzę, twarde i jednocześnie elastyczne. Podstawową różnicą w produkcji noża jest to, że każdy nóż jest wycinany laserem z jednego kawałka stali. Dzięki temu nie ulega uszkodzeniu struktura wewnętrzna noża (nie ma mikropęknięć, które pojawiają się gdy nóż jest wycinany prasą.) Następnie noże są hartowane z wymrażaniem i sprawdzane. Potem już tylko kilkukrotne szlifowanie, ostrzenie, polerowanie, kolejna kontrola, wyprowadzenie krawędzi tnącej i nóż jest gotowy do użycia.

 

Nóż Gyuto o długości ostrza 210mm jest nożem full tang (z jednego kawałka stali). Nóz został wyprodukowany ze stali VG10 najwyższej jakości dzięki czemu charakteryzuje się doskonałymi właściwościami tnącymi. Zahartowany na ok 61HRC doskonale sprawdza się jako nóż do codziennego użytku. Dzięki płaskiemu zakończeniu rękojeści możesz bez problemu rozgnieść czosnek lub inne przyprawy. Wykonany ze szlachetnego drewna Pakkka uchwyt zapewnia niesamowicie pewny chwyt, nawet gdy nasze dłonie są wilgotne.

Ostrze noża składa się z 33 warstw stali, więc każdy z noży ma piękny, niepowtarzalny wzór. Dodatkowym atutem jest nietypowy kształt rękojeści, który płynnie przechodzi w jelec i jest dowodem niesamowitej precyzji wykonania noża. Młotkowane ostrze ma zapobegać "przyklejaniu" się krojonych potraw do noża.

 

Noża nie należy myć w zmywarkach. Po użyciu umyć i wytrzeć do sucha.

Jak ostre są te noże, możesz zobaczyć tutaj:

http://www.youtube.com/embed/-U1m-9byGxk



Kup Mcusta Zanmai Gyuto 210mm Damast VG10 Red Pakka już dzisiaj.
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy