Produkt dostępny!
Cena:
498,99 PLN
Model: HBB-6007M
Kod producenta: HBB-6007M
Realizacja zamówienia: do 4 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Gwarancja udanych zakupów
Promocje asortymentowe
Szybka dostawa

Mcusta Zanmai Gyuto 240mm 8A Molybden Pakka Wood

Zanmai w języku japońskim oznacza luksus. W rzeczywistości pochodzi od sanskryckiego terminu "Samadhi", który odnosi się do wyższego stanu świadomości wywołanego przez medytację. Nazwa została wybrana nieprzypadkowo. Marusho Kogyo łącząc nowoczesną technologię z japońską tradycją produkuje noże, które uznawane są za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Dzięki unikalnemu procesowi produkcji, noże są bardzo ostre, odporne na rdzę, twarde i jednocześnie elastyczne. Podstawową różnicą w produkcji noża jest to, że każdy nóż jest wycinany laserem z jednego kawałka stali. Dzięki temu nie ulega uszkodzeniu struktura wewnętrzna noża (nie ma mikropęknięć, które pojawiają się gdy nóż jest wycinany prasą.) Następnie noże są hartowane z wymrażaniem i sprawdzane. Potem już tylko kilkukrotne szlifowanie, ostrzenie, polerowanie, kolejna kontrola, wyprowadzenie krawędzi tnącej i nóż jest gotowy do użycia.

Nóż  Gyuto o długości ostrza 240mm jest nożem full tang (z jednego kawałka stali). Został wykonany ze stali molibdenowo-wanadowej, charakteryzującej się doskonałymi właściwościami tnącymi. Nóż ten, zahartowany na 58HRC doskonale sprawdzi się jako nóż którego używamy każdego dnia. Dzięki płaskiemu zakończeniu rękojeści możesz bez problemu rozgnieść czosnek lub inne przyprawy. Uchwyt wykonany z drewna Pakka zapewnia doskonały chwyt, nawet mokrą dłonią.

 

Noża nie należy myć w zmywarkach. Po użyciu umyć i wytrzeć do sucha.

Jak ostre są te noże, możesz zobaczyć tutaj:

http://www.youtube.com/embed/-U1m-9byGxk



Kup Mcusta Zanmai Gyuto 240mm 8A Molybden Pakka Wood już dzisiaj.

KONIECZNIE Napisz opinię !!!
2015-01-14 20:10:52 - Andrzej

Pomimo że nie jestem zawodowym kucharzem postanowiłem zakupić ten nóż i używam tego noża w swojej kuchni na własne potrzeby, cena w stosunku do innych ogólnie dostępnych noży może porażać ale możliwości tego noża porażają jeszcze bardziej, osobiście jestem zachwycony i gorąco polecam po mimo jego ceny, zapewniam że sami tak samo stwierdzicie jak zaczniecie go używać, podam prosty przykład osobiście bardzo lubię ser parmezan ale nie ten zmielony i oferowany w naszych sklepach , moim zdaniem najlepszy jest Włoski i to ten, którego cena zaczyna się od 16euro za kilo, ser ten jest bardzo twardy ale za razem kruchy , pokrojenie go na plasterki nawet nie wchodzi w grę ale jest wyjątek udało mi się go pokroić na plasterki i to cieniutkie właśnie tym nożem , byłem po prostu oszołomiony i po tym małym moim eksperymencie wiedziałem że zakup tego noża to jest właściwa decyzja, a i jeszcze takie spostrzeżenie używam tego noża dość intensywnie dodatkowo dochodzą małe eksperymenty np jak wspomniany wyżej i jak do tej pory nóż zachowuje się tak samo jak pierwszego dnia i do dnia dzisiejszego nie ma wo gule potrzeby żeby go naostrzyć aż sam jestem ciekaw ile tak wytrzyma bez ostrzenia, nadmienię że poprzedni nóż jakiego używałem tego typu musiałem ostrzyć raz a czasami dwa razy na tydzień. Oj rozpisałem się ale jest to efekt mojego podziwu dla tak doskonale wykonanego przedmiotu . Pozdrawiam

Zalety

wytrzymałość
jakość wykonania
wygląd
funkcjonalność
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
Polecamy