Cena:
1139,99 PLN
Model: TZ2-4007DR
Kod producenta: TZ2-4007DR
Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Mcusta Zanmai Gyuto 240mm Damast VG10 Red Pakka


  

Zanmai w języku japońskim oznacza luksus. W rzeczywistości pochodzi od sanskryckiego terminu "Samadhi", który odnosi się do wyższego stanu świadomości wywołanego przez medytację. Nazwa została wybrana nieprzypadkowo. Marusho Kogyo łącząc nowoczesną technologię z japońską tradycją produkuje noże, które uznawane są za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Dzięki unikalnemu procesowi produkcji, noże są bardzo ostre, odporne na rdzę, twarde i jednocześnie elastyczne. Podstawową różnicą w produkcji noża jest to, że każdy nóż jest wycinany laserem z jednego kawałka stali. Dzięki temu nie ulega uszkodzeniu struktura wewnętrzna noża (nie ma mikropęknięć, które pojawiają się gdy nóż jest wycinany prasą.) Następnie noże są hartowane z wymrażaniem i sprawdzane. Potem już tylko kilkukrotne szlifowanie, ostrzenie, polerowanie, kolejna kontrola, wyprowadzenie krawędzi tnącej i nóż jest gotowy do użycia.

 

Nóż Gyuto długości ostrza 240mm jest nożem full tang (z jednego kawałka stali). Został wykonany z najwyższej jakości stali VG10 charakteryzującej się doskonałymi właściwościami tnącymi. Zahartowany na ok 61HRC doskonale sprawdza się jako nóż do codziennego użytku. Dzięki płaskiemu zakończeniu rękojeści możesz bez problemu rozgnieść czosnek lub inne przyprawy. Uchwyt wykonany z drewna Pakka zapewnia doskonały chwyt, nawet mokrą dłonią.

Ostrze noża składa się z 33 warstw stali, więc każdy z noży ma piękny, niepowtarzalny wzór. Dodatkowym atutem jest nietypowy kształt rękojeści, który płynnie przechodzi w jelec i jest dowodem niesamowitej precyzji wykonania noża. Młotkowane ostrze ma zapobegać "przyklejaniu" się krojonych potraw do noża.

 

Noża nie należy myć w zmywarkach. Po użyciu umyć i wytrzeć do sucha.

Jak ostre są te noże, możesz zobaczyć tutaj:

http://www.youtube.com/embed/-U1m-9byGxk



Kup Mcusta Zanmai Gyuto 240mm Damast VG10 Red Pakka już dzisiaj.
Polecamy