Wczytuję dane...
Cena:
2398,99 PLN
Model: F-1022L
Kod producenta: F-1022L
Gwarancja: 2 lata
Realizacja zamówienia: 2 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Yanagi-Sashimi 30cm (leworęczny) Tojiro Aogami Damascus

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długiej, wąskiej i cienkiej klindze w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Profesjonalne ostrza z tzw. stali damasceńskiej stworzono dla doświadczonych szefów kuchni, którym nie wystarczają zwykłe narzędzia.
 
Ostrze – Najwyższej jakości stal wysokowęglowa Aogami i wielowarstwowe żelazo (szlif jednostronny, dla osób praworęcznych)
 
Twardość ostrza – 62 +/-1 HRC
 
Rękojeść – Dębowy uchwyt zakończony pierścieniem z bawolego rogu
 
Waga – 200 g
 
Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienita stal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. W tej serii mocne rdzenie ze stali Aogami okuto wieloma warstwami miękkiego żelaza, co znacznie zwiększa trwałość ostrza i poprawia jakość cięcia. Piękne klingi z tzw. stali damasceńskiej są w całości wykuwane ręcznie i indywidualnie wykańczane przez japońskich mistrzów kowalstwa.

Kup Yanagi-Sashimi 30cm (leworęczny) Tojiro Aogami Damascus już dzisiaj.