Wczytuję dane...

Cena:
489,00 PLN

Model: FD-592

Kod producenta: FD-592

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Shippu 

Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.

Dane techniczne:

Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 25 cm
Długość ostrza - 13 cm
Szerokość klingi - 2,7 cm
Grubość klingi - ok. 1,9 mm
Waga - ok. 45 g

 

 

Główne cechy

Twardość HRC +/- 1: 60
Klinga nierdzewna: Tak
Sposób ostrzenia: Dwustronny Symetryczny
Stal wielowarstwowa: Tak, 10-101 warstw
Materiał rękojeści: Tradycyjna Japońska
Rodzaj noża: Nóż kuchenny
Długość ostrza: 13 cm
Typ ostrza: uniwersalny
Stal: VG-10

VG10 została opracowana przez Takefu Special Steel, firmę założoną w 1954 roku i znaną z produkcji laminowanej stali stosowanej w wytwarzaniu noży. W swojej ofercie posiadają szereg stali „serii V”, takich jak V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 oraz serię „V Gold”, która obejmuje VG10. Przez bardzo restrykcyjną politykę eksportową praktycznie wszystkie noże (lub ich głownie) muszą być produkowane w Japonii. Taka zawartość chromu klasyfikuje tą stal jako nierdzewną, ale dodatki molibdenu, wanadu I kobaltu sprawiają że ma ponadprzeciętną agresję i pozwala hartować się nawet do 64 HRC, przy czym najczęściej zostaje na poziomie 60-61 HRC. Odporność VG-10 na rdzę i patynę sprawia że noże kuchenne z tej stali są jednymi z najpraktyczniejszych na start przygody z japońskimi nożami, doskonale też sprawdzą się jako prezent.

Skład stali:

Węgiel: 1%
Chrom: 15%
Molibden: 2%
Wanad: 0,2%
Kobalt: 1,5%

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...