679,00
PLN
Wysyłka gratis!
Osełki, znane również jako kamienie wodne lub kamienie do ostrzenia, służą do ostrzenia i pielęgnacji ostrza noża. Nawet najlepszy nóż kuchenny z czasem straci swoją początkową ostrość. Urządzenia do ostrzenia i odpowiednia technika ułatwią przywrócenie go do pierwotnego stanu.
Tamahagane to japońska marka noży o wysokiej jakości z siedzibą w Niigata. Ostrza wytwarzane są przy użyciu tradycyjnego systemu kucia w połączeniu z najnowocześniejszymi technikami. Proces ten usuwa zanieczyszczenia stali, a rezultatem jest mocne i długotrwałe ostrze. Od ponad 600 lat Japonia produkuje słynne miecze katana. Tamahagane wykorzystał tę wiedzę do stworzenia noży kuchennych. Właściwości stali są modyfikowane i ulepszane, aby uzyskać idealną równowagę i twardość 61HRC. Struktura warstwowa noży ułatwia ostrzenie. Ostrze to połączenie japońskiej tradycji i elegancji. Noże Tamahagane wyróżniają się w każdej kuchni swoim ponadczasowym pięknem. |
Poczekaj chwilę! Może skusi Cię kod rabatowy na zakupy 3% za samo zapisanie się do newslettera?