Wczytuję dane...
Cena:
793,99 PLN
Model: 132476
Kod producenta: 132476
Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

kurier - 1 dzień roboczy

poczta24 - 1 dzień roboczy

poczta48 - 2 dni robocze

paczkomaty - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż szefa kuchni jest jednym z najważniejszych noży w kuchni i jest częścią podstawowego wyposażenia. Ma nieco szersze i dłuższe ostrze niż nóż uniwersalny. Smukła końcówka jest idealna do cięcia cebuli lub małych warzyw. Dzięki swojej długości może być również stosowany jako nóż do mięsa. Nawet duże warzywa mogą być nim łatwo krojone. Długość całkowita 340 mm, długość klingi 224 mm, grubość klingi 2.7 mm, waga 215 g.

Duński styl designu nabrał swojego wyrazu w połowie XX wieku poprzez silne wpływy niemieckiego Bauhausu. Językiem tego stylu jest prosty formalizm, minimalizm, przejrzystość i funkcjonalność. Teorię wymieszano z najnowszymi technologiami dostępnymi na rynku tworząc unikalną całość.


Na tej tradycji Jens Anso oparło swoje podstawowe założenia. Doskonale to widać na serii noży Pure. Są wyjątkowe w swej prostocie i klasycznym rysunku, oferując doskonały balans i funkcjonalność.


Puryzm designu podkreśla zastosowanie dębu z Bergu na rękojeści. Rysunek słojów jest podkreślony świetnym wykończeniem i zaburzony jedynie trzema nierdzewnymi pinami mocującymi okładkę do tanga. Wykończenie to iście jubilerska praca. Wszystkie powierzchnie i spasowanie wykonywane są ręcznie z najwyższą dbałością o szczegóły.


Design to nie wszystko - idąc zgodnie z duchem stylu, zastosowana stal to proszkowa CPM-154, pochodząca z jednej z najbardziej innowacyjnych hut Crucible Industries.

Ten gatunek stali powstaje przez stopienie 154-CM w celu dodania większej ilości karbidków. Następnie stal jest rozpylana w próżni i hartowana w strumieniu zimnego powietrza. Powstały w ten sposób proszek jest spiekany poniżej temperatury topienia. Ten proces pozwala na uzyskanie wyższej ilości karbidków niż w standardowej stali. Polepsza to agresywność cięcia i trwałość krawędzi tnącej. Dzięki temu nóż dłużej pozostaje ostry i przyjemniej się nim pracuje.