Wczytuję dane...
Sortuj według:
Wyświetl po produktów

Patelnie do naleśników

Coraz bardziej popularna staje się patelnia do naleśników, obowiązkowa dla każdego, kto kocha naleśniki. Produkt ten został zaprojektowany tak, aby za każdym razem przygotować idealny naleśnik. Jeśli nie masz wystarczających umiejętności, aby to zrobić, ten produkt pomoże ci za każdym razem zrobić doskonałe danie. Jest to wszechstronne narzędzie, które można wykorzystać do gotowania różnego rodzaju naleśników i innych potraw. Jest również łatwy w czyszczeniu i przechowywaniu.

Wysokiej jakości patelnie do naleśników

Patelnie do naleśników są najczęstszym przyborem kuchennym do robienia takich posiłków. Występują w różnych kształtach i rozmiarach, ale wszystkie produkty z naszego sklepu mają jedną wspólną cechę – są wykonane z wysokiej jakości materiałów. Te wysokiej jakości patelnie wykonane są ze stali nierdzewnej i posiadają nieprzywierającą powierzchnie, dzięki czemu są trwałe i łatwe w czyszczeniu. Są również lekkie, co ułatwia użytkownikowi ich przenoszenie po kuchni.

Jaką patelnie do naleśników wybrać?

Gdy istnieje zapotrzebowanie na wysokiej jakości naleśniki, nie jest łatwo znaleźć najlepszą patelnię. Naleśniki zwykle smaży się przy użyciu tego produktu, dzięki czemu są zazwyczaj chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Oznacza to, że do każdego rodzaju dania trzeba używać różnych patelni. Wybierz więc rozmiar dostawany do tego, jakiej wielkości chcesz smażyć naleśniki.

Jak umyć patelnie do naleśników?

Na początku rozgrzej patelnię. Zanim zaczniesz czyszczenie, potrzebna będzie wysoka temperatura, aby pozbyć się oleju i zwęglonych kawałków ciasta. Aby usunąć spalone i stwardniałe kawałki jedzenia z powierzchni, użyj łopatki z płaską główką. Aby zapewnić optymalne czyszczenie, należy lekko skrobać w różne strony, nie rysując powierzchni. Gdy patelnia naleśnikowa jest jeszcze gorąca, dodaj kilka kropel płynu do mycia naczyń i odrobinę wody na jej powierzchnię. Na koniec doprowadź wodę na ruszcie do wrzenia, aby usunąć tłuszcz lub kawałki przypalonego ciasta, które zgromadziły się na powierzchni.