Nóż Trybownik 5.8404.16 Victorinox Swibo
Nóż do trybowania Fibrox Dual Grip, ostrze zakrzywione, zwężane, super elastyczne, 15 cm 5.6663.15D Victorinox
Nóż Trybownik 5.8406.16 Victorinox Swibo
Nóż Trybownik 5.8401.16 Victorinox Swibo
Kinghoff nóż do Trybowania Kh-3428
Nóż Trybownik 5.8405.13 Victorinox Swibo
Nóż Trybownik 5.8401.14 Victorinox Swibo
Nóż do trybowania Fibrox Dual Grip, ostrze zakrzywione, zwężane, elastyczne, 15 cm 5.6613.15D Victorinox
Nóż Trybownik 5.8408.10 Victorinox Swibo
Nóż Trybownik 5.8406.13 Victorinox Swibo
Nóż Trybownik 5.8401.18 Victorinox Swibo
Nóż do trybowania Fibrox Dual Grip, ostrze zakrzywione, gładkie, 15 cm 5.6503.15D Victorinox
Nóż Trybownik 5.8408.16 Victorinox Swibo
Nóż Trybownik 5.8409.13 Victorinox Swibo
Nóż Trybownik 5.8404.13 Victorinox Swibo
Nóż Trybownik 5.8407.16 Victorinox Swibo
Nóż do trybowania Dual Grip, 12 cm - Victorinox 5.6663.12D
Dlaczego warto kupować w ostry-sklep.pl?
Dlaczego warto kupować w ostry-sklep.pl?
Noże do trybowania
Noże do trybowania mięsa
Nóż do trybowania jest specjalnie zaprojektowany do oddzielania mięśni i kości od siebie podczas pracy z mięsem. Można kupić nóż do trybowania z ząbkowanymi krawędziami, aby jeszcze bardziej ułatwić trudny proces oddzielania, lub alternatywnie wybrać model bez ząbków. W większości przypadków do tego zadania potrzebne jest ostrze kątowe, choć niektórzy uważają, że proste ostrze wykonuje tę pracę równie dobrze.
Co to jest nóż do trybowania?
Nóż do trybowania to specjalistyczne narzędzie kuchenne przeznaczone do oddzielania mięsa od kości. Większość rzeźników ma swoją własną wersję noża do trybowania, który prawie zawsze ma kątowe, zakrzywione lub proste ostrze.
Zanim będziesz mógł w pełni wykorzystać potencjał noża do trybowania, musisz nauczyć się go ostrzyć. Większość noży do trybowania jest wyposażona w ostrzałkę, która ułatwia utrzymanie ostrza ostrego jak brzytwa przez cały czas.
Wybierz odpowiedni nóż do trybowania z ostry-sklep!
Dobrej jakości nóż do trybowania victorinox różni się od standardowego noża kuchennego na wiele sposobów. Jednym z najbardziej oczywistych jest konstrukcja ostrza. Nóż do trybowania jest przeznaczony do jednej i tylko jednej rzeczy: cięcia mięsa z kości. Jako takie, musi być niezwykle mocne i trwałe, aby mogło wytrzymać powtarzającą się siłę siekania kości. Czego więc należy szukać w dobrej jakości nożu masarskim do trybowania?
Materiał ostrza - jest to jeden z najważniejszych czynników do rozważenia przy wyborze noża do trybowania. Ostrze powinno być wykonane z wysokiej jakości stali, która nie będzie rdzewieć ani korodować z czasem. Najlepszą stalą dla noża do trybowania mięsa jest wysokowęglowa stal nierdzewna. Łączy ona w sobie dobrze wyważoną odporność na korozję z doskonałym zachowaniem krawędzi.
Kształt ostrza - jest również ważny przy wyborze noża do trybowania. Powinno być na tyle cienkie, aby można je było łatwo wsunąć między mięso a kość, ale nie tak cienkie, aby łatwo się zginało. Idealny kształt jest trochę zakrzywiony, w zależności od rodzaju przygotowywanego mięsa.
Uchwyt - noże muszą być wygodne do trzymania.
Noże do trybowania drobiu
Noże do trybowania dostępne w naszym sklepie są przeznaczone także do mięsa drobiowego. Pamiętaj, że noże do trybowania są przeznaczone do pomocy w usuwaniu mięsa z kości po ich przygotowaniu. Nie służą do cięcia bezpośrednio ostrzem, a raczej do popychania i ciągnięcia o kość ruchem skrętnym.