-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Kanetsugu
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
164,00
PLN



Nóż Kanetsugu MIYABI ISSIN Utility 150 mm
Nóż typu Utility jest ostrzem uzupełniającym kolekcję każdego miłośnika gotowania. Swoim wyglądem przypomina nóż Szefa kuchni. Jego długość nie przekracza 150 mm a zastosowanie jest bardzo uniwersalne. Wąska klinga pozwala na swobodne manewrowanie ostrzem podczas wykrawania, obierania czy krojenia produktów o niewielkich rozmiarach. Nóż Utility świetnie sobie radzi zarówno z mięsem jak i rybami czy warzywami. Często zamiast sięgać po duży nóż Szefa bierzemy właśnie ostrze typu Utility aby sprawnie pokroić pomidora, jajko czy kawałek sera. Ze względu na jego wymiary nie poszatkujemy kapusty ani nie rozkroimy dyni ale za to świetnie sobie poradzi zresztą produktów, które zwykle wybieramy przygotowując sobie np. kanapkę. Utility obok noża szefa kuchni jest najczęściej wybieranym ostrzem.
Cechy charakterystyczne.Cudowna seria noży o prostej ale ciekawej stylistyce. Klinga noży MIYABI ISSIN została wykonana w konstrukcji San-mai, gdzie na rdzeniu ze stali AUS-8 została zakuta warstwa stali SUS-410. Tym samym na ostrzu powstała śliczna linia zwana Katana-edge znana z japońskich mieczy samurajskich. Noże z serii MIYABI ISSIN zostały zahartowane do 58 HRC co z jednej strony daje wysoką retencję ostrza i wydłuża czas między kolejnymi ostrzeniami. A z drugiej dość łatwo się je ostrzy, nawet w warunkach domowych, dzięki czemu wszyscy amatorzy japońskich ostrzy dadzą sobie z tym radę.
Rękojeść noży z serii MIYABI ISSIN została wykonana z palisandru o ciepłym, brązowym kolorze. Widać na niej przepiękne ciemniejsze i jaśniejsze linie usłojenia a także dwa nity utrzymujące całą konstrukcję. Palisander to drewno o wysokiej zawartości olejków żywicznych dzięki czemu noże są odporne na wilgoć a powierzchnia rękojeści jest antybakteryjna. Forma wykonania rękojeści to połączenie japońskiej tradycji i europejskiej stylistyki. Jest prosta w wyrazie, o przekroju prostokątnym ale z delikatnie wygiętymi liniami uchwytu, które rozszerzają się od klingi w stronę końca noża.
Dane techniczne:Typ stali: AUS-8 |