harakterystyka:
- Rondel z dziobkiem
- Zaokrąglony brzeg
- Emaliowany uchwyt z otworem do zawieszenia
- Średnica 12 cm
- Pojemność 0,50l
- Wysokość 6cm
- Nadaje się do wszystkich typów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, otwartego ognia).
- Do energooszczędnego gotowania
- Odporne na przecięcia i zarysowania
- Odpowiedni dla osób uczulonych na nikiel
- Łatwe do czyszczenia.
- Neutralne dla CO2
- Wyprodukowany w Austrii
W zależności od kuchenki można ją całkowicie wyłączyć na około 5 minut przed końcem gotowania, ponieważ emalia długo zatrzymuje ciepło. Dlatego zdecydowanie zalecamy używanie rękawic do podnoszenia rondli i pokrywek, ponieważ emaliowane uchwyty również zatrzymują ciepło. Zaletą emaliowanych uchwytów jest jednak to, że można bezpiecznie wsunąć garnek do piekarnika, aby był ciepły. Emalia materiałowa składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokich temperaturach, czyli z naturalnych surowców. Nasze naczynia emaliowane mogą być używane na wszystkich typach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet nad otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniowi ciepło jest szybko przewodzone, a następnie magazynowane: dla zrównoważonego, energooszczędnego gotowania. Nieporowata, gładka szklana powierzchnia gwarantuje idealną higienę. Jest to neutralne dla aromatów i hamujące rozwój bakterii, a także łatwe do czyszczenia. Odpowiednio użytkowane i pielęgnowane naczynia emaliowane będą służyć przez długi czas i zachowają swój typowy połysk. Garnek do mięsa jest wysokim naczyniem i dlatego idealnie nadaje się do gotowania potraw z dużą ilością płynu, zaczynając od zup, potraw mięsnych mięsnych, takich jak gotowany filet, gulasz, ragout, makaron, warzywa, ziemniaki i wiele więcej
Możesz stworzyć swój własny zestaw kuchenny z szerokiej gamy RIESS i stale go rozbudowywać lub po prostu wybrać ulubiony element.
|