Wczytuję dane...

Cena:
108,00 PLN

Model: W-1025146114

Kod producenta: W-1025146114

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 9.60 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Cechy produktu
Więcej informacji
Kod produktu : W-4605-14
Przeznaczenie : do trybowania
Długość (cm) : 14
Linia : Silverpoint
Marka : Wusthof
Wyprodukowano w : Niemcy


Opis produktu
Nóż do trybowania przeznaczony jest do oddzielania mięsa wszelkiego rodzaju od kości. Długie, zakrzywione ostrze łatwo przesuwa się wzdłuż kości umożliwiając precyzyjną pracę.

O linii SILVERPOINT
WÜSTHOF w swojej ofercie nie zapomniał również o początkujących szefach kuchni, którzy niekoniecznie chcą inwestować w droższe, kute noże.

SILVERPOINT to seria noży gwarantujących optymalną ostrość, dzięki której cięcie, szatkowanie i sprawianie każdego rodzaju produktów będzie lekką i przyjemną czynnością. Ostrza zostały wykonane ze stali nierdzewnej ciętej laserowo. Syntetyczna, poliueratonowa rękojeść zdobiona charakterystycznym stalowym logiem WÜSTHOF, łączona bez spoinowo jest higieniczna i dobrze zbalansowana.

Konstrukcja noży będąca owocem zbieranego od blisko 200 lat doświadczenia przez specjalistów firmy WÜSTHOF czyni pracę nożami SILVERPOINT łatwą i nie wymagającą niepotrzebnego wysiłku.

Cechy produktu
ostrze wykonane ze stali nierdzewnej wycinanej laserowo
poliuretanowa rękojeść komfortowo wyprofilowana
Wyprodukowane w Niemczech / Solingen.
Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.
Jak dbać o noże WÜSTHOF
Noże WÜSTHOF są synonimem najwyższej jakości i jako takie mają służyć użytkownikom przez jak najdłuższy czas zachowując swoje właściwości.

W związku z tym pamiętajmy aby umyć je bezpośrednio po użyciu w ciepłej wodzie używając łagodnych środków myjących a następnie ostrożnie osuszyć.

Technologicznie prawie wszystkie noże WÜSTHOF nadają się do mycia w zmywarce ( z wyjątkiem noży o drewnianych rękojeściach linii IKON ). Rekomendujemy jednak mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce noże narażone są na pewne czynniki, mogące mieć wpływ na ich żywotność. Podczas cykli pracy zmywarki może nastąpić wzajemne obijanie się ostrzy, resztki jedzenia takie jak przyprawy, soki czy sosy mogą mieć niekorzystny wpływ na stal. Również nieodpowiednie detergenty mogą wywoływać korodowanie elementów.