Wczytuję dane...

Cena:
1498,99 PLN

Model: MU_040306

Kod producenta: MU_040306

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Zestaw 3 noży Suncraft MU Bamboo w ozdobnym pudełku kartonowym: [MU_040306]
 

Zestaw składa się z trzech niezbędnych noży. Jest tu zatem nóż szefa kuchni o długości 200 mm oraz jego japoński odpowiednik w postaci noża Santoku o długości ostrza 167 mm. Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący odpowiednikiem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw. Uzupełnieniem zestawu jest nóż do pieczywa Bread o długości ostrza 220 mm. Nóż ten przyda się nie tylko do odkrawania kromek chleba, ale i do pracy z innymi produktami o twardych skórkach – pomidorami, cytrusami itd. Nadaje się także do krojenia czekolady. Charakterystyczne ząbkowane ostrze, doskonale radzi sobie z wypieczoną skórką chleba bez miażdżenia miękkiego wnętrza. Co ciekawe pozostaje ząbkowana krawędź tnąca pozostaje efektywnie ostra przez wiele lat. Dodatkowym elementem kompletu jest eleganckie i ekskluzywne opakowanie kartonowe, idealne nadające się na prezent.
 

Kolekcję noży MU BAMBOO zaprojektował duet włoskich projektantów: Nunzia Paola Carallo i Jacopo Romano Grandis, w świecie designu funkcjonujących pod marką Carallo-Grandis. Noże te gorąco poleca Pietro Leemann, szef kuchni i właściciel znakomitej restauracji Joia w Mediolanie.

Do produkcji noży MU BAMBOO używa się najwyższej jakości japońskiej stali molibdenowo-wanadowej, hartowanej do 58-59 HRC. Ich rękojeści wykonywane są z tradycyjnie japońskiego bambusa, dla wzmocnienia karbonizowanego. Zastosowanie tego materiału do produkcji rękojeści jest swego rodzaju hołdem, jaki projektanci składają japońskiej przyrodzie – wszak bambus występuje powszechnie w Kraju Kwitnącej Wiśni. 

Seria MU wymyślona została pod wpływem inspiracji współczesną kuchnią fusion, stąd Carallo-Grandis zaplanowali w niej zarówno noże typowe dla kuchni europejskiej, jak i noże klasycznie japońskie, takie jak Santoku czy Sashimi. Cała kolekcja stanowi idealne połączenie włoskiego designu i japońskiej jakości.

 

Dane techniczne:

Ostrze - molibdenowo-wanadaowa stal

Twardość - 58 HRC +/- 1

Długość całkowita - Chef 330 mm; Santoku 300 mm; Bread 350 mm

Długość ostrza - Chef 200 mm; Santoku 167 mm; Bread 220 mm

Rękojeść - karbonizowany japoński bambus

Waga - ok. Chef 170 g; Santoku 160 g; Bread 140 g