Wczytuję dane...

Jak zrobić pyszne naleśniki?

Jak zrobić pyszne naleśniki?

Chyba nie ma takiej osoby, która przeszłaby obojętnie obok naleśników. Specjał ten cieszy się uznaniem nie tylko Francuzów, ale wszystkich smakoszy. Naleśniki podawane na wiele sposobów zaspokoją gusta każdego amatora kulinarnych przygód. Co decyduje o sukcesie naleśników? Przede wszystkim sprawdzony przepis, sposób smażenia, ale również ale dobra patelnia. Ta ostania to według wielu mistrzów kucharskich klucz do sukcesu.

    

Aby uzyskać efekt, ale także aby proces smażenie przebiegał w komfortowych warunkach, dobrze jest korzystać ze specjalnej patelni do naleśników. Ich bogatą ofertę, można znaleźć w naszym sklepie. Cechują się one płaskim dnem pokrytym nieprzywieralną powłoką, która sprawia, że naleśniki nie przypalają się i łatwo można je smażyć z obydwu stron.

   


     

Przepisów na idealne ciasto naleśnikowe, można znaleźć naprawdę wiele, jednak przede wszystkim należy pamiętać o właściwych proporcjach, mąki i mleka i ewentualnie wody mineralnej gazowanej, która nadaje puszystości. Naleśnikowe ciasto musi być półpłynnej konsystencji, aby bez trudu rozlało się na patelni. Do ciasta dodaje się jeszcze jajko oraz w zależności od szkoły oliwę lub ewentualnie rozpuszczone masło. Dodatek tłuszczu sprawia, że nie trzeba już smarować tłuszczem patelni. Bardzo ważne jest, aby patelnia przed smażeniem była odpowiednio nagrzana, a samo smażenie odbywało się na średnio nagrzanym planiku.

   

Na szczególną uwagę zasługuje patelnia Korkmaz Natura (na zdjęciu poniżej), patelnia do naleśników która jest dostępna w naszym sklepie. Naleśniki do niej się nie przyklejają, szybko się nagrzewa do pożądanej temperatur, jak również specjalna powłoka sprawia, że zdjęcie usmażonego naleśnika, nie stanowi najmniejszego problemu. Pewne jest, że zakup patelni do naleśników jest obowiązkowy dla każdego fana tego przysmaku.

     
     
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą patelni do naleśników tutaj.