-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
791,00
PLN



Benchmade 15505 Meatcrafter to nóż myśliwski z ostrzem trialing point ze stali CPM-154 przeznaczony do sprawiania zwierzyny, filetowania, precyzyjnego cięcia, oraz trybowania mięsa. Jest to mniejsza wersja modelu 15500, która jest wyposażona w krótsze ostrze przeznaczone do bardziej precyzyjnych prac takich jak obróbka mniejszej zwierzyny oraz jej porcjowanie. Benchmade 15505 Meatcrafter można opisać jako hybrydowy nóż myśliwski z prostym i elastycznym ostrzem, który idealnie sprawdzi się do sprawiania upolowanej zwierzyny, a także w domowej i outdoorowej kuchni. Cechy noża myśliwskiego Benchmade Meatcrafter 15505:
Stal proszkowa CPM-154Benchmade 15505 Meatcrafter to lekki fixed (stała głownia) o konstrukcji typu full tang. Noże wykonywane z jednego kawałka stali (pełny trzpień) są odporne na uszkodzenia i złamania, dlatego są powszechnie używane do cięższych przez myśliwych, pasjonatów survivalu i bushcraftu oraz żołnierzy. Nóż ma cienką głownię (2,3 mm) o długości 154 mm, wykonaną z twardej stali proszkowej CPM-154 o twardości 58-61 HRC. CPM-154 to stal nierdzewna o wysokiej zawartości węgla, chromu i molibdenu, które zapewnia idealną równowagę między odpornością na korozje i zużycie, wytrzymałością i twardością Dzięki takim właściwościom stal CPM-154 jest idealnym materiałem na nóż myśliwski do skórowania, nóż kuchenny oraz nóż outdoorowy. Nóż myśliwski Benchmade do skórowaniaW Benchmade 15505 Meatcrafter zastosowano klingę typu Trailing Point. Charakterystyczną cechą takiego ostrza jest lekko uniesiony czubek powyżej (lub w linii) grzbietu noża. Elalstyczna głownia wzorowana na orientalnych scimitarach ma ostrze o wyraźnie eksponowanym brzuchu, co wpływa na wspaniałą wydajność i łatwość cięcia. Dzięki technologii SelectEdge™ 28° (14° na stronę) nóż ma cienką, perfekcyjnie ostrą krawędź tnącą, która doskonale radzi sobie z precyzyjnym cieciem, krojeniem, filetowaniem oraz trybowaniem mięsa. W efekcie 15505 Meatcrafter gwarantuje niezwykle czyste cięcia oraz powoduje, że w wykonywaną pracę wkładamy znacznie mniej siły. Wygodny chwyt w nożu Meatcrafter 15505Rękojeść noża wykonano z gumowanego tworzywa santoprene o antypoślizgowym teksturowaniu zapewniającym dobry chwyt nawet w rękawicach. Na grzbiecie rękojeści wykonano poprzeczne frezowanie, które tworzą stabilny punkt oparcia dla palców. To proste udogodnienie pozwala na komfortowe i dokładne operowanie nożem, co dla myśliwego jest kluczowe podczas patroszenia zwierzyny. Profilowany chwyt ma poprzeczne rowkowanie oraz zaczep na linkę zabezpieczającą. Utracie noża w terenie zapobiega także jaskrawopomarańczowa kolorystyka rękojeści, dzięki której z łatwości odnajdziemy nóż nawet w gęstej roślinności. Polimerowa pochewkaDo bezpiecznego przenoszenia noża służy pochewka z Boltaronu, termoplastycznego tworzywa o wysokiej odporności na uszkodzenia, temperaturę i wilgoć. Pochewka jest kompatybilna z klamrą montażową Tek-lok. |