Nadaje się do wszystkich typów kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych(w zależności od minimalnej średnicy wykrywanej przez kuchenkę), otwartego ognia.
Energooszczędne gotowanie.
Łatwe do czyszczenia.
Nasz popularny garnek z dzióbkiem tym razem w beczułkowatym kształcie: Dzięki okrągłemu uchwytowi garnek z dziobem nadaje się również do serwowania płynów bezpośrednio na stole. Obręcz jest zaokrąglona - zroszony brzeg w języku emalii - metal jest wygięty, aby stworzyć okrągłą i stabilną obręcz. Ten dzbanek na mleko jest popularnym pomocnikiem w kuchni i jest dostępny we wszystkich naszych seriach
Emalia to materiał wykonany z żelaza, które zostało stopione ze szkłem w wysokich temperaturach. Nasze wyroby emaliowane można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek (gazowych, elektrycznych, szklano-ceramicznych, indukcyjnych, a nawet nad otwartym ogniem). Dzięki żelaznemu rdzeniu emalia błyskawicznie przewodzi ciepło i magazynuje je w sposób zrównoważony, co pozwala na energooszczędne gotowanie. Doskonała higiena dzięki nieporowatej, gładkiej szklanej powierzchni. Naczynia emaliowane polecane są również osobom uczulonym na nikiel.
Wskazówka:
Podczas podgrzewania mleka wlej kilka kropel wody do dzbanka i podgrzej tylko na średnim poziomie, wtedy mleko nie będzie się tak łatwo przypalać.