-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Zwilling
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
299,00
PLN



Żelazna patelnia ZWILLING Forge to bardzo szczególna patelnia, która otwiera zupełnie nowe możliwości smażenia. Jeśli będziesz postępować prawidłowo, kute żelazo o średnicy 28 cm zapewni doskonałe wyniki podczas smażenia i grillowania. Ciesz się chrupiącymi ziemniakami, soczystymi stekami i idealnie duszonymi warzywami z grilla. Jednak należy najpierw zwrócić uwagę na kilka szczególnych cech patelni, szczególnie przed pierwszym użyciem. Po wyjęciu z opakowania zauważysz film oleju na patelni. Został on nałożony w celu ochrony patelni i musi zostać umyty płynem do mycia naczyń. Następnie powinieneś przyprawić patelnię. To łatwe: po prostu dodaj trochę oleju do kutej patelni i umieść ją na kuchence, grillu lub w piekarniku (w temperaturze 250°C). Przyprawienie tworzy naturalną warstwę ochronną, tzw. patynę. Będzie się ona zwiększać za każdym razem, gdy będziesz używać patelni i ochroni Twoje potrawy przed przywieraniem do dna. Z czasem będziesz mógł również stosować coraz mniej oleju i smażyć zdrowiej. Patyna nadaje patelni jej charakterystyczny brązowo-czarny kolor, który zapewnia trwałość na lata. Aby zachować patynę nietkniętą, powinieneś czyścić patelnię gorącą wodą i miękką gąbką lub ściereczką. Można również użyć niewielkiej ilości detergentu, pod warunkiem że patyna jest już dobrze ukształtowana. Innym atutem dna patelni jest diamentowy wzór. Zapewnia on jeszcze intensywniejszy smak Twojego jedzenia. Ponadto, dno idealnie przewodzi ciepło i jest bardzo wytrzymałe, dzięki czemu nie odkształca się nawet przy wysokich temperaturach. To sprawia, że kuta patelnia jest idealna do smażenia mięsa lub grillowania warzyw i innych aromatycznych dań. Ponieważ uchwyt również może się nagrzewać podczas smażenia, należy zawsze używać rękawicy kuchennej, aby uniknąć oparzeń. Żelazna patelnia jest odpowiednia nie tylko do indukcji, ale również do wszystkich innych typów kuchenek, do grilla i do piekarnika. CECHY SZCZEGÓLNE
WYMIARY
|