Wczytuję dane...

Cena:
768,99 PLN

Model: KAS-951

Kod producenta: KAS-951

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż kuchenny Tetsuhiro KAS Santoku 170 mm

 

Santoku to ostrze bardzo typowe dla kuchni japońskiej. Charakterystyczny, nisko osadzony czubek, mocno wygięta w łuk część grzbietowa klingi i wypłaszczone ostrze sprzyjające szatkowaniu, siekaniu i krojeniu warzyw. Ale niech nikogo nie zmyli ten wygląd noża. Santoku jest w równym stopniu wykorzystywane kuchni wegańskiej czy wegetariańskiej jak i przy krojeniu mięsa, wędlin czy ryb. Jest to ostrze niezwykle uniwersalne a szeroka klinga pozwala na przenoszenie pokrojonych produktów wprost do garnka lub na patelnię.

 

Cechy charakterystyczne.

Minimalistyczna seria noży marki Tetsuhiro z kultowej stali Aogami Super. Prosta klinga z jedynym zdobieniem na ostrzu w postaci wzoru zwanego katana-edge. Do tego rękojeść z czarnej micarty w stylu europejskim. Ale niech was nie zwiedzie ten spokój. Za serią KAS stoi ekstremalna twardość na poziomie 65 HRC oraz wręcz nieziemska ostrość. Noże z tej serii w kuchni pokazują istną corridę i żadnej walki nie przegrywają. Jeśli potrzebujecie bezkompromisowego ostrza to dobrze trafiliście.

 

Dane techniczne:

Typ stali: Aogami Super
Materiał rękojeści: micarta
Twardość: +/- 64/65 HRC 
Długość całkowita: 299 mm
Długość ostrza: 170 mm
Szerokość klingi:  46 mm
Grubość klingi: ok. 1.7 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 168 g