-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Tetsuhiro
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
698,99
PLN



Nóż kuchenny Tetsuhiro KD Santoku 170 mm
Santoku to ostrze bardzo typowe dla kuchni japońskiej. Charakterystyczny, nisko osadzony czubek, mocno wygięta w łuk część grzbietowa klingi i wypłaszczone ostrze sprzyjające szatkowaniu, siekaniu i krojeniu warzyw. Ale niech nikogo nie zmyli ten wygląd noża. Santoku jest w równym stopniu wykorzystywane kuchni wegańskiej czy wegetariańskiej jak i przy krojeniu mięsa, wędlin czy ryb. Jest to ostrze niezwykle uniwersalne a szeroka klinga pozwala na przenoszenie pokrojonych produktów wprost do garnka lub na patelnię.
Cechy charakterystyczne.Noże z serii KD przyciągają uwagę cudownym wzorem damasceńskim na ostrzu wykutym ze stali VG-10. Każdy nóż jest przez to niepowtarzalny i nie znajdziemy dwóch takich samych. Klinga ze świetnej jakości stali VG-10 została zahartowany do poziomu 61 HRC co daje ogromną twardość i niepowtarzalną ostrość. Stonowaną stylistykę dopełnia czarna rękojeść z micarty w stylu europejskim. Jest ona zwieńczona stalowym pierścieniem zapobiegającym przedostawaniu się wilgoci oraz ułatwiającym utrzymanie noża w czystości. Dane techniczne:Typ stali: VG-10 |