Wczytuję dane...

Cena:
339,00 PLN

Model: d-5617-32

Kod producenta: d-5617-32

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Cechy produktu

  • wykonany ze stali węglowej - nie zawiera żadnych toksycznych dodatków uszlachetniających stal (właściwości antyalergiczne)
  • pokryty woskiem pszczelim - zabezpieczenie i ochrona przed utlenianiem
  • korpus o grubości stali 1,5 mm – odporny na deformację, uderzenia i nagłe zmiany temperatury
  • szerokie, stabilne dno
  • stalowy ergonomiczny uchwyt
  • trwałe nitowanie uchwytów - dożywotnia gwarancja na nitowanie (gwarancja nie dotyczy uszkodzeń mechanicznych i/lub niewłaściwego użytkowania produktu)
  • możliwość stosowania na wszystkich rodzajach płyt grzewczych, również na indukcji
  • nie należy myć w zmywarce
  • przed pierwszym użyciem umyć naczynie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń, spłukać obficie wodą i dokładnie osuszyć
  • sezonowanie woka przed pierwszym użyciem nadaje mu właściwości non-stick
  • idealny do przygotowywania kuchni azjatyckiej, która nie wymaga dużej ilości tłuszczu
  • wyprodukowano we Francji

Wok MINERAL B marki DE BUYER to prawdziwe "must have" dla miłośników kuchni, którzy cenią sobie tradycyjne podejście do gotowania.

Wykonany ze stali węglowej, zabezpieczony naturalnym woskiem pszczelim, idealny do przygotowywania naturalnej i dietetycznej kuchni azjatyckiej, która wymaga bardzo małej ilości tłuszczu i zachowuje oryginalny smak potrawy. Jest idealna do podkreślania smaku dzięki tzw. reakcji Maillarda, podczas której dochodzi do karmelizacji naturalnych soków na powierzchni żywności, utrzymując jednocześnie jej miękkość w środku. Dzięki temu procesowi potrawy nabierają głębokiego aromatu i intensywnego smaku.

Wok jest niezwykle trwały, wykonany z naturalnych i bezpiecznych dla zdrowia materiałów. Nie zawiera żadnych toksycznych dodatków uszlachetniających stal (właściwości antyalergiczne). Dzięki solidnemu, stalowemu korpusowi (2 mm) odporny jest na deformację, uderzenia i nagłe zmiany temperatury. Jakość tego woka z biegiem czasu jedynie rośnie, co sprawia, że może być przekazywany z pokolenia na pokolenie.

Ergonomiczna rękojeść woka wykonana jest ze stali. Uchwyt jest trwale nitowany, co producent potwierdza dożywotnią gwarancją. Trwałe nitowanie uchwytów to gwarancja wygody i długotrwałości naczynia.

Naturalny wosk pszczeli zastosowany do zabezpieczenia naczynia chroni je przed utlenianiem. Należy pamiętać, aby przed pierwszym użyciem woka dokładnie go umyć pod bieżącą, ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń i delikatnej gąbki.

Wok MINERAL B nadaje się do wszystkich źródeł ciepła, w tym kuchenek indukcyjnych.

 

Właściwości MINERAL B:

  • Stal węglowa - bez żadnych powłok (właściwości antyalergiczne).
  • Z czasem użytkowania pokrywa się patyną, która naturalnie zapobiega przywieraniu potraw.
  • Jest równie dobrym przewodnikiem ciepła, jak patelnia żeliwna, ale bardziej odporna na pęknięcia.
  • Brak powłoki non-stick, mogącej wpływać na jakość zdrowia oraz jakość środowiska naturalnego.
  • Nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur, dzięki czemu uzyskasz chrupiące wykończenie potrawy.
  • Ergonomiczna, nienagrzewająca się rękojeść wykonana jest ze stali – nitowanie objęte dożywotnią gwarancją.

Wskazówki użytkowania:

  • Nie nagrzewaj pustego woka, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
  • Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie naczynia (instrukcja poniżej).
  • Przed przystąpieniem do sezonowania woka, należy dokładnie go umyć pod bieżącą, ciepłą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń i delikatnej gąbki

Zasady pielęgnacji:

  • Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów (spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść olejem).
  • Przechowuj w suchym miejscu.
  • Nie należy myć w zmywarce.
  • Nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych (w tym indukcji).

Jak sezonować patelnię?

KROK 1 Zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2 Podgrzewaj olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.