Wczytuję dane...

Cena:
628,94 PLN

Model: K-H134

Kod producenta: K-H134

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż Dellinger KITA Slicer 205 mm [K-H134]

 

Nóż typu slicer idealnie nadaje się do krojenia na cienkie plasterki. Zapewnia prostą, szybką i precyzyjną pracę przy krojeniu zarówno surowego, jak i gotowanego mięso. Bezproblemowa manewrowość i płynne ruchy pozwolą stworzyć świetne carpaccio lub idealnie cienkie plastry szynki, zachowując soczystość mięsa i czyniąc go doskonale pokrojonym.



 

Ostrze noży serii Dellinger Kita North Damascus posiada rdzeń wykonany ze stali 10Cr15CoMoV (zamiennik japońskiej stali VG-10). Stal ta charakteryzuje się długotrwałą ostrością o twardości R62 +/- 1 w skali Rockwella. Rdzeń jest umieszczony pomiędzy 6 warstwami damasceńskiej stali nierdzewnej, co zapewnia wyjątkową odporność i wytrzymałość. Połyskujący wzór SURFE poza zapewnieniem niepowtarzalnych wrażeń estetycznych ma również praktyczną funkcję - minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przyklejaniu się produktów do ostrza. 

Ergonomiczna rękojeść wykonana z naturalnego drewna Desert Iron Wood posiada zdobienia w postaci dwóch mozaikowych nitów i celtyckiego grawera. Rękojeść idealnie leży w dłoni, dzięki czemu zapewnia wygodę. Noże są doskonale wyważone i zapobiegają zmęczeniu dłoni, co odpowiada za maksymalną kontrolę i dokładność.


Parametry noża: 

 

Długość całkowita: 320 mm
Długość ostrza:
205 mm
Długość rękojeści: 120 mm
Masa: 100 g


Seria noży Dellinger KITA North Damascus:

Wszystkie noże z serii KITA są wykonane w tym samym stylu z wykorzystaniem stali 10Cr15CoMoV, która jest zamiennikiem japońskiej stali VG-10.



 

Zalecenia i konserwacja:

 

✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
✅ Nie używaj noża do krojenia twardych i zmrożonych produktów. Ostrze może się złamać lub bardzo szybko stępić.
✅ Nie używaj noża do podważania i unikaj jego zginania.
✅ Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
✅ Jeśli wiesz, że nóż nie będzie ci potrzebny przez dłuższy czas, warto natrzeć go olejem i owinąć w szmatkę lub gazetę.
✅ Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu i chroń go przed dziećmi!

Każdy nóż zapakowany jest w luksusowe etui i może stać się mądrym rozwiązaniem na prezent urodzinowy, ślubny czy świąteczny. Zaskoczysz zarówno domowych, jak i profesjonalnych kucharzy.