-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Sekiryu
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
578,99
PLN
Nóż Sekiryu KUROI TORI Santoku 180 mm
Osadzona w europejskiej stylistyce seria noży KUROI TORI została wykonana ze stali AUS-8 i zahartowana do 58 HRC. Czarna rękojeść z poliactelu jest odporna na wilgoć i łatwa do utrzymania w czystości. Wieńczy ją metalowy pierścień zabezpieczający. Santoku to japoński brat zachodniego noża szefa kuchni. Jego nazwę tłumaczy się jako „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, z wyglądu stanowiący skrzyżowanie typowego noża szefa kuchni z tasakiem, jest wielofunkcyjny. Sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw. Cechy charakterystyczne.Wypolerowane i pozbawione ozdób ostrze noży z serii KUROI TORI zostało wykonane z popularnej stali AUS-8 i zahartowane do 58 HRC. Idealnie wyprofilowane rękojeści w stylu europejskim są ozdobione 3 nitami błyszczącymi na tle czarnego poliactelu. Materiał rękojeści jest odporny na wilgoć i bakterie a jego czarny kolor symbolizuje ubarwienie kosów, stąd nazwa serii KUROI TORI. Uwagę przykuwa metalowa nasada (bolster), która dodatkowo chroni uchwyt i ułatwia czyszczenie noża. Noże z serii KUROI TORI są idealne zarówno dla amatorów jak i profesjonalistów.
Dane techniczne:Typ stali: stal AUS-8 |