Wczytuję dane...

Cena:
89,00 PLN

Model: SR100

Kod producenta: SR100

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 10.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż Sekiryu KATEI Santoku 165 mm

Santoku to japoński brat zachodniego noża szefa kuchni. Jego nazwę tłumaczy się jako „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, z wyglądu stanowiący skrzyżowanie typowego noża szefa kuchni z tasakiem, jest wielofunkcyjny. Sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.

Noże z serii KATEI dedykowane amatorom gotowania. Wykute z popularnej stali 420J2 i zahartowane do 53 HRC. Prosta i minimalistyczna stylistyka przypomina japońskie miecze samurajskie a czarny pierścień zabezpieczający rękojeść dodaje uroku nożom.

Cechy charakterystyczne.

Seria noży dedykowana wszystkim amatorom, którzy chcieliby zacząć przygodę z japońskimi ostrzami. Popularna stal 420J2 zahartowana do 53 HRC sprawia, że zakup noża z serii KATEI nie zrujnuje domowego budżetu. Typowa minimalistyczna stylistyka japońska, opierająca się na jasnej rękojeści wykonanej z drzewa topoli i prostym, czystym ostrzu, przyciąga wzrok każdego domowego kucharza. Noże z serii KATEI bardzo łatwo naostrzyć i nawet amator gotowania sobie z tym poradzi. Polecamy do tej czynności dobrej jakości japońskie kamienie wodne.  

Noże z serii KATEI ostrzone są symetrycznie za wyjątkiem modelu Deba oraz Sashimi, które to zgodnie z tradycją mają szlif jednostronny.

  

Dane techniczne:

Typ stali: stal 420J2
Materiał rękojeści: drewno topoli
Twardość: +/- 53 HRC 
Długość całkowita:  mm
Długość ostrza: 165 mm
Szerokość klingi:  mm
Grubość klingi: ok.  mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok.  g