Wczytuję dane...

Cena:
69,00 PLN

Model: 210 431

Kod producenta: 210 431

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 9.60 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

BLACHA DO PIECZENIA ALZACKIEJ TARTY I INNYCH TYPÓW PIZZY

Forma posiada wyjątkowo trwałą warstwę nieprzywieralną. Ułatwia to wyciąganie pizzy z blaszki oraz jej czyszczenie po zakończeniu pieczenia.

Perforowane dno blachy zapewnia idealną cyrkulację powietrza, co daje efekt chrupiącego ciasta.

Przeznaczona do stosowania w piekarnikach do temperatury 230 stopni C.

Tarte flambée to alzacka wersja pizzy, na cienkim jak opłatek cieście (po alzacku flammekueche, a po niemiecku flammkuchen). Nazwa (w wolnym tłumaczeniu - płonąca tarta, płonące ciasto) odnosi się do sposobu jej pieczenia, w bardzo gorącym, opalanym drewnem piecu chlebowym. Tarta w tak wysokiej temperaturze rzeczywiście prawie płonie, a na pewno mocno podpalają się jej brzegi. Podobno dawniej piekarze sprawdzali czy piec chlebowy osiągnął właściwą temperaturę wkładając do niego na próbę właśnie jedno flammekueche.

Myć tylko ręcznie.

Wymiary: 32cm [śr.]