-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Dellinger
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
358,99
PLN



Nóż Dellinger CARBON FRAGMENT Boning 155 mm [K-H140B]Nóż do trybowania o bardzo cienkim i długim ostrzu. Dzięki temu jest szczególnie skuteczny przy odcinaniu mięsa od kości. Sprawdza się równie dobrze w przypadku wołowiny, wieprzowiny jak i przy drobiu i rybach. Oddzielanie skóry, chrząstek, tkanki mięśniowej czy ścięgien za pomocą tego noża to już nie problem. Ostre ostrze umożliwia głębokie cięcie. Specjalny kształt ostrza pozwala temu nożowi ominąć stawy, chrząstki i kości.
Ostrza noży serii Dellinger Carbon Fragment składają się z 110 warstw stali nierdzewnych i kutych. Utwardzanie ostrza odbywa się poprzez próżniową obróbkę cieplną, a następnie chłodzenie azotem. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany pod kątem 12-15°, a przy twardości około 60 HRC osiąga ekstremalną ostrość. Twarda stal damasceńska idealnie sprawdza się przy krojeniu i siekaniu zarówno owoców i warzyw, jak i mięsa. Noże wykonane z tej stali doskonale nadają się do grillowania, czy gotowania na świeżym powietrzu.
Rękojeść z włókna węglowego poza wyjątkową lekkością charakteryzuje nowoczesny i fenomenalny wygląd. Podwójne nitowanie odpowiada za doskonałą stabilność i wytrzymałość, łącząc tę niezwykłą rękojeść z błyszczącym, przeszywającym ostrzem.
Parametry noża
Zalecenia i konserwacja: ✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
|