Wczytuję dane...

Cena:
358,99 PLN

Model: K-H140B

Kod producenta: K-H140B

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż Dellinger CARBON FRAGMENT Boning 155 mm [K-H140B]

Nóż do trybowania o bardzo cienkim i długim ostrzu. Dzięki temu jest szczególnie skuteczny przy odcinaniu mięsa od kości. Sprawdza się równie dobrze w przypadku wołowiny, wieprzowiny jak i przy drobiu i rybach. Oddzielanie skóry, chrząstek, tkanki mięśniowej czy ścięgien za pomocą tego noża to już nie problem. Ostre ostrze umożliwia głębokie cięcie. Specjalny kształt ostrza pozwala temu nożowi ominąć stawy, chrząstki i kości.


 

Ostrza noży serii Dellinger Carbon Fragment składają się z 110 warstw stali nierdzewnych i kutych. Utwardzanie ostrza odbywa się poprzez próżniową obróbkę cieplną, a następnie chłodzenie azotem. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany pod kątem 12-15°, a przy twardości około 60 HRC osiąga ekstremalną ostrość. Twarda stal damasceńska idealnie sprawdza się przy krojeniu i siekaniu zarówno owoców i warzyw, jak i mięsa. Noże wykonane z tej stali doskonale nadają się do grillowania, czy gotowania na świeżym powietrzu.

 

 

Rękojeść z włókna węglowego poza wyjątkową lekkością charakteryzuje nowoczesny i fenomenalny wygląd. Podwójne nitowanie odpowiada za doskonałą stabilność i wytrzymałość, łącząc tę niezwykłą rękojeść z błyszczącym, przeszywającym ostrzem.





 

Parametry noża

Długość całkowita: 290 mm
Długość ostrza:
155 mm
Długość rękojeści: 115 mm
Masa: 145 g

 

 

Zalecenia i konserwacja:

✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
✅ Nie używaj noża do krojenia twardych i zmrożonych produktów. Ostrze może się złamać lub bardzo szybko stępić.
✅ Nie używaj noża do podważania i unikaj jego zginania.
✅ Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
✅ Jeśli wiesz, że nóż nie będzie ci potrzebny przez dłuższy czas, warto natrzeć go olejem i owinąć w szmatkę lub gazetę.
✅ Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu i chroń go przed dziećmi



Każdy nóż zapakowany jest w luksusowe etui i może stać się mądrym rozwiązaniem na prezent urodzinowy, ślubny czy świąteczny. Zaskoczysz zarówno domowych, jak i profesjonalnych kucharzy.