-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Dellinger
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
318,99
PLN
Nóż Dellinger CARBON FRAGMENT Petty 110 mm [K-H137P]Petty to uniwersalne ostrze będące mniejszą wersją noża szefa kuchni. Idealnie sprawdzi się w przypadku siekania, krojenia czy plastrowania, to świetny wybór zarówno przy owocach i warzywach, jak i przy mięsie. Jego wszechstronne zastosowanie czyni go chętnie wybieranym ostrzem przez miłośników sztuki kulinarnej.
Ostrza noży serii Dellinger Carbon Fragment składają się ze 110 warstw dwóch twardych stali nierdzewnych i kutych. Ostrze tych noży jest utwardzane w bardzo precyzyjnych piecach próżniowych (próżniowa obróbka cieplna), a następnie chłodzone azotem. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany pod kątem 12-15°, a przy twardości około 60 HRC osiąga wyjątkową lub ekstremalną ostrość. Noże wykonane z tej stali doskonale nadają się do kuchni na świeżym powietrzu i grillowania. Do krojenia i siekania warzyw, mięsa i kości jest to kluczowe narzędzie, bez którego nigdy się nie obejdziesz. Twarda stal damasceńska bez rdzenia (pełny damasceński) spełni wszystkie Twoje wyobrażenia o nowoczesnym i ostrym nożu.
Bardzo lekka rękojeść z włókna węglowego ma nowoczesny i niemal doskonały wygląd. Stanie się klejnotem Twojej kuchni i wraz z niezwykłym ostrzem zapewni emocje i wydajność. Podwójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie świecącego ostrza z rękojeścią wykonaną z materiałów przeznaczonych do programu kosmicznego.
Parametry noża
Zalecenia i konserwacja: ✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
|