Wczytuję dane...

Cena:
318,99 PLN

Model: K-H137P

Kod producenta: K-H137P

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż Dellinger CARBON FRAGMENT Petty 110 mm [K-H137P]

Petty to uniwersalne ostrze będące mniejszą wersją noża szefa kuchni. Idealnie sprawdzi się w przypadku siekania, krojenia czy plastrowania, to świetny wybór zarówno przy owocach i warzywach, jak i przy mięsie. Jego wszechstronne zastosowanie czyni go chętnie wybieranym ostrzem przez miłośników sztuki kulinarnej.

 

 

 

Ostrza noży serii Dellinger Carbon Fragment składają się ze 110 warstw dwóch twardych stali nierdzewnych i kutych. Ostrze tych noży jest utwardzane w bardzo precyzyjnych piecach próżniowych (próżniowa obróbka cieplna), a następnie chłodzone azotem. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany pod kątem 12-15°, a przy twardości około 60 HRC osiąga wyjątkową lub ekstremalną ostrość. Noże wykonane z tej stali doskonale nadają się do kuchni na świeżym powietrzu i grillowania. Do krojenia i siekania warzyw, mięsa i kości jest to kluczowe narzędzie, bez którego nigdy się nie obejdziesz. Twarda stal damasceńska bez rdzenia (pełny damasceński) spełni wszystkie Twoje wyobrażenia o nowoczesnym i ostrym nożu.

 


 

Bardzo lekka rękojeść z włókna węglowego ma nowoczesny i niemal doskonały wygląd. Stanie się klejnotem Twojej kuchni i wraz z niezwykłym ostrzem zapewni emocje i wydajność. Podwójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie świecącego ostrza z rękojeścią wykonaną z materiałów przeznaczonych do programu kosmicznego.




 

Parametry noża

Długość całkowita: 220 mm
Długość ostrza:
110 mm
Długość rękojeści: 100 mm
Masa: 71 g

 

Zalecenia i konserwacja:

✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
✅ Nie używaj noża do krojenia twardych i zmrożonych produktów. Ostrze może się złamać lub bardzo szybko stępić.
✅ Nie używaj noża do podważania i unikaj jego zginania.
✅ Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
✅ Jeśli wiesz, że nóż nie będzie ci potrzebny przez dłuższy czas, warto natrzeć go olejem i owinąć w szmatkę lub gazetę.
✅ Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu i chroń go przed dziećmi!



Każdy nóż zapakowany jest w luksusowe etui i może stać się mądrym rozwiązaniem na prezent urodzinowy, ślubny czy świąteczny. Zaskoczysz zarówno domowych, jak i profesjonalnych kucharzy.