Wczytuję dane...

Cena:
166,94 PLN

Model: XZ-B13SS7

Kod producenta: XZ-B13SS7

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 9.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż Dellinger SAMURAI (German) Santoku 180mm [XZ-B13SS7] 

.

Jest to nóż Santoku o długość ostrza 180 mm wykonany z niemieckiej stali 1.4116. Efektowny design i najwyższa jakość to charakterystyczne cechy tego modelu. Japońskie słowo „santoku” tłumaczy się jako „trzy cnoty”, co świadczy o wszechstronności tego stylu noża i rodzaju cięć, w których się wyróżnia ((krojenie, szatkowanie, siekanie). Ostrze jest zwykle krótsze niż nóż Szefa kuchni o znacznie innej geometrii. Często uważa się, że nóż Santoku jest połączeniem noża szefa kuchni i nakiri, co daje korzyści obu. Wyższa ścianka zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne. SANTOKU jest idealnym towarzyszem podczas pracy z mięsem, rybami, warzywami i owocami. Docenisz niezrównane właściwości noża, na przykład podczas krojenia cebuli. Ostrość ostrza zapewni minimalny wyciek płynu, a Twoje potrawy będą pełne soku i witamin.

.

Długość rękojeści:       120 mm
Długość ostrza:           180 mm
Długość całkowita:      305 mm
Masa:                           230 g

Rękojeść w stylu zachodnim wykonana jest z drewna hebanowego i ozdobiona centralnym mozaikowym nitem. Jest zawsze starannie ręcznie polerowana, ma ergonomiczny kształt i zapewnia doskonałą kontrolę dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt jelca dopasowuje się do chwytu noża azjatyckiego. Potrójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie ostrza damasceńskiego z rękojeścią.


✅ Nigdy nie myjemy noża w zmywarce. Aby zachować ostrość, umyj nóż ręcznie i natychmiast wysusz.
✅ Nie używaj noża do krojenia twardych i zmrożonych produktów. Ostrze może się złamać lub bardzo szybko stępić.
✅ Nie używaj noża do podważania i unikaj jego zginania.
✅ Chroń nóż i jego ostrze przed upadkiem lub uderzeniem.
✅ Jeśli wiesz, że nóż nie będzie ci potrzebny przez dłuższy czas, warto natrzeć go olejem i owinąć w szmatkę lub gazetę.
✅ Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu i chroń go przed dziećmi!



Każdy nóż zapakowany jest w luksusowe etui i może stać się mądrym rozwiązaniem na prezent urodzinowy, ślubny czy świąteczny. Zaskoczysz zarówno domowych, jak i profesjonalnych kucharzy.