-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Dellinger
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
355,94
PLN



Nóż Dellinger SAMURAI Santoku 130 mm [K-HP5]Jest to nóż Santoku o długość ostrza 130 mm wykonany ze stali VG-10. Efektowny design i najwyższa jakość to charakterystyczne cechy tego modelu. Japońskie słowo „santoku” tłumaczy się jako „trzy cnoty”, co świadczy o wszechstronności tego stylu noża i rodzaju cięć, w których się wyróżnia ((krojenie, szatkowanie, siekanie). Ostrze jest zwykle krótsze niż nóż Szefa kuchni o znacznie innej geometrii. Często uważa się, że nóż Santoku jest połączeniem noża szefa kuchni i nakiri, co daje korzyści obu. Wyższa ścianka zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne. Santoku jest idealnym towarzyszem podczas pracy z mięsem, rybami, warzywami i owocami. Docenisz niezrównane właściwości noża, na przykład podczas krojenia cebuli. Ostrość ostrza zapewni minimalny wyciek płynu, a Twoje potrawy będą pełne soku i witamin.
Ostrze noży z serii Samurai składa się z rdzenia ze stali VG-10 o twardości 61+/-1 w skali Rockwella, który jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami stali nierdzewnej o różnych twardościach, co zapewnia wyjątkową odporność i wytrzymałość. Dzięki temu na ostrzu widać poszczególne warstwy, które tworzą niepowtarzalny, niepowtarzalny i mieniący się damasceński wzór, przywodzący na myśl wzburzone morze. Ten wzór minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu materiału do ostrza.
Seria noży SAMURAI marki Dellinger wykonana jest ze stali VG-10 a ostrość i jakość wykonania pozostają na tym samym najwyższym poziomie. Zmienia się tylko ich kształt, rozmiar i waga całkowita.
|