-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Dellinger
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
628,94
PLN



Nóż Dellinger SAMURAI Santoku 170mm [K-HP7C].Santoku SAMURAI to niezwykle ostry nóż o długość ostrza 170 mm wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym designie i najwyższej jakości. Japońskie słowo „santoku” tłumaczy się jako „trzy cnoty”, co świadczy o wszechstronności tego stylu noża i rodzaju cięć, w których się wyróżnia (krojenie, szatkowanie, siekanie). Ostrze jest zwykle krótsze niż nóż szefa kuchni o znacznie innej geometrii. Często uważa się, że nóż Santoku jest połączeniem noża szefa kuchni i nakiri, co daje korzyści obu. Wyższa ścianka zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne. SANTOKU jest idealnym towarzyszem podczas pracy z mięsem, rybami, warzywami i owocami. Docenisz niezrównane właściwości noża, na przykład podczas krojenia cebuli. Ostrość ostrza zapewni minimalny wyciek płynu, a Twoje potrawy będą pełne soku i witamin. Szerokie ostrze i uchwyt o zachodnim kształcie zapewniają najlepszą kontrolę podczas krojenia i krojenia. . Długość rękojeści: 115 mm Nóż Santoku SAMURAI ma bardzo ostry rdzeń tnący wykonany ze stali VG-10, który jest bardzo dobrze chroniony przed korozją dzięki umieszczeniu pomiędzy 66 warstwami 2 stali nierdzewnej SS316 (stal damasceńska), które zapewniają wyjątkową odporność i wytrzymałość. Ostrze tego noża poddawane jest hartowaniu w bardzo precyzyjnych piecach próżniowych (próżniowa obróbka cieplna). Każdy nóż jest ręcznie szlifowany, a przy twardości około 61 HRC osiąga wyjątkową lub ekstremalną ostrość. Rękojeść w stylu western wykonana jest z materiału G-10 i ozdobiona centralnym mozaikowym nitem z insygniami samurajów. Jest zawsze starannie ręcznie polerowany, ma ergonomiczny kształt i zapewnia doskonałą kontrolę dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt jelca dopasowuje się do chwytu noża. Potrójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie ostrza damasceńskiego z rękojeścią. Materiał G-10 jest wodoodporny i całkowicie bezwonny. Możesz mieć pewność, że materiał ten nie koroduje, nie utlenia się ani nie stanie się z czasem bardziej miękki i kruchy. Materiał ten praktycznie nie wymaga konserwacji, w przeciwieństwie do tradycyjnych materiałów, takich jak drewno.
. Czyszczenie noża kuchennego: Każdy nóż zasługuje na pielęgnację. Cząsteczki przyczepione do powierzchni ostrza z agresywnych substancji mogą zacząć korodować i tworzyć plamy na powierzchni noża, które wyglądają jak rdza. Jednak to nie rdzewieje ostrze, ale cząsteczki przyczepione do ostrza. Lepiej dbać o nóż, myć go i oliwić po użyciu. Ostrzenie noża: do ostrzenia noża kuchennego ze stali VG-10 zalecamy stosowanie osełek diamentowych i wodnych. Jeśli nie jesteś w 100% pewien swoich możliwości i umiejętności skontaktuj się z nami. Ewentualnie poszukaj profesjonalnej szlifierni w swojej okolicy. Każdy nóż zapakowany jest w luksusowe etui i może stać się mądrym rozwiązaniem na prezent urodzinowy, ślubny czy świąteczny. Zaskoczysz zarówno domowych, jak i profesjonalnych kucharzy. |