Wczytuję dane...

Cena:
280,00 PLN

Model: D-5615-01

Kod producenta: D-5615-01

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Na zestaw do naleśników MINERAL B składa się: patelnia o średnicy 26 cm wykończona warstwą wosku pszczelego, szpatuła z drewna bukowego i silikonowy pędzel cukierniczy.

MINERAL B to seria patelni wykonana z najwyższej jakości stali węglowej, pokryta woskiem pszczelim.
Warstwa wosku pszczelego chroni patelnię przed utlenianiem.
Szybko nagrzewa się do wysokich temperatur i równomiernie rozprowadza ciepło.
Dzięki temu świetnie nadaje się do smażenia, grillowania, opiekania mięsa, ryb, podsmażania warzyw.
Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje wygodę podczas pracy.

Właściwości MINERAL B ELEMENT:
  • Bez żadnych dodatkowych powłok - tylko stal wysokowęglowa!
  • Z czasem użytkowania pokrywa się patyną, która naturalnie zapobiega przywieraniu.
  • Jest równie dobrym przewodnikiem ciepła, jak patelnia żeliwna, ale bardziej odporna na pęknięcia.
  • Brak powłoki non-stick, stwarzającej zagrożenie dla środowiska naturalnego.
  • Nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur, dzięki czemu uzyskasz chrupiące wykończenie potrawy.
  • Niezniszczalny uchwyt, zakrzywiony w stylu francuskim, gwarantuje komfort pracy.
Wskazówki użytkowania:

Nie nagrzewaj pustej patelni, przed każdym użyciem rozgrzej ją z odrobiną tłuszczu.
Przed pierwszym użyciem konieczne jest sezonowanie patelni.

Zasady pielęgnacji:

Po każdym użyciu wyczyść bez stosowania detergentów, spłucz ciepłą wodą, osusz i lekko natłuść.
Przechowywać w suchym miejscu.
Nie myć w zmywarce.
Nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych.

Jak sezonować patelnię?

KROK 1: zalej patelnię cienką warstwą oleju.
KROK 2: smaż olej aż do pojawienia się dymu, po czym ściągnij patelnię z ognia, wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Patelnia nabierze ciemnego koloru, co oznacza, że wytworzyła się na niej warstwa węglowej patyny odpowiedzialnej za nieprzywieranie do patelni smażonych produktów.

Cechy produktu

  • stal węglowa pokryta woskiem pszczelim
  • nie myć w zmywarce
  • nadaje się do pracy na wszystkich rodzajach płyt grzewczych
  • młotkowane dno
  • sezonowanie przed pierwszym użyciem nadaje właściwości non-stick