Wczytuję dane...

Cena:
37,99 PLN

Model: NA901

Kod producenta: NA901

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki od: 12.90 PLN

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Naniwa Japanese Knife Sharpening Guide

Najlepszy sposób na utrzymanie stałego kąta ostrzenia noży

Większość osób ostrzących noże uważa, że utrzymanie stałego kąta ostrzenia jest najtrudniejszą częścią procesu ostrzenia. Wychodząc naprzeciw tej potrzebie, Naniwa wprowadza Japanese Knife Sharpening Guide - prosty, łatwy w użyciu przewodnik ostrzenia, który pomaga w utrzymaniu właściwego kąta ostrzenia.

Jak używać prowadnicy:

  1. Nasuń na grzbiet noża: Nałóż prowadnicę na grzbiet noża i umieść ją mniej więcej pośrodku długości ostrza. Upewnij się, że prowadnica jest mocno zaciśnięta na ostrzu, a ostrze jest całkowicie osadzone w prowadnicy.

  2. Przesuwaj po kamieniu: Przesuwaj nóż i prowadnicę po kamieniu ostrzącym, utrzymując ceramiczny pręt ścierny w kontakcie z kamieniem. Przesuwaj nóż po długości kamienia, tak aby każda część krawędzi zetknęła się z kamieniem. W razie potrzeby podnieś rękojeść, aby utrzymać krawędź w kontakcie z kamieniem, przesuwając się w kierunku czubka.

  3. Ostrzenie obu stron: Pozostań na jednej ziarnistości, aż poczujesz zadziory wzdłuż całej przeciwnej strony krawędzi. Następnie odwróć ostrze i zrób to samo po drugiej stronie. Powtarzaj proces z coraz drobniejszą ziarnistością, aż uzyskasz zadowalającą krawędź.

Stała prowadnica: Prowadnica Naniwa Japanese Knife Sharpening Guide nie jest regulowana. Kąt, jaki tworzy, zależy od szerokości ostrzonego noża. Im szerszy nóż, tym niższy kąt ostrzenia. Zaleca się ją wyłącznie do tradycyjnych sztućców kuchennych o szerokości ostrza 3/4" lub większej. Na przykład, ostrze o szerokości 1 1/4" zostanie naostrzone pod kątem 17 stopni przy użyciu tej prowadnicy.

Naniwa Japanese Knife Sharpening Guide to niezastąpione narzędzie dla osób dbających o precyzyjne ostrzenie swoich noży.