-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.De buyer
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
170,00
PLN



Cechy produktu
Wykonana ze stali węglowej patelnia BLUE CARBON marki deBuyer jest idealna do smażenia, przyrumieniania, grillowania, opiekania mięsa, ryb, podsmażania warzyw. Patelnia nadaje się również do przyrządzania pysznych potraw na grillu. Jest idealna do podkreślania smaku potrawy dzięki tzw. reakcji Maillarda, podczas której dochodzi do karmelizacji naturalnych soków na powierzchni żywności, utrzymując jednocześnie jej miękkość w środku. Dzięki temu procesowi potrawy nabierają głębokiego aromatu i intensywnego smaku. Patelnia jest trwała, wykonana z naturalnych i bezpiecznych dla zdrowia materiałów. Nie zawiera żadnych toksycznych dodatków uszlachetniających stal (posiada właściwości antyalergiczne). Ten rodzaj stali węglowej (stali niebieskiej), uzyskuje swoją nazwę ze specyficznego procesu obróbki cieplnej, który nadaje jej charakterystycznego, niebieskiego koloru. Ten proces polega na podgrzewaniu stali do wysokich temperatur, a następnie chłodzeniu jej w specjalny sposób. Hartowanie stali zapewnia tymczasową ochronę przed utlenianiem podczas przechowywania. Stal niebieska jest ceniona w kuchniach profesjonalnych ze względu na jej doskonałe właściwości przewodzenia ciepła oraz trwałość. Dno patelni o grubości 2 mm zostało starannie zaprojektowane, aby sprostać wysokim temperaturom. Ten rodzaj patelni znajduje dobre zastosowanie w przygotowaniu dań na grillu. Używając patelni na grillu, stosujesz ekologiczne rozwiązanie, ograniczając zużycie dodatkowych akcesoriów jak np. tacek aluminiowych. Powłoka tworząca się naturalnie podczas użytkowania nabiera z czasem coraz lepszych właściwości, co sprawia, że jakość tej patelni z biegiem lat rośnie, pozwalając na jej używanie przez lata. Ergonomiczna rękojeść patelni wykonana jest ze stali. Uchwyt jest trwale spawany i jest gwarancją wygody i długotrwałości patelni. Patelnia BLUE CARBON nadaje się do wszystkich źródeł ciepła, w tym kuchenek indukcyjnych (umiarkowana temperatura). Co więcej, można jej używać w piekarniku przez 10 min w temperaturze maks. 200°C (z wyjątkiem funkcji „grill”), daje to jeszcze więcej możliwości kulinarnych.
Właściwości BLUE CARBON:
Wskazówki użytkowania:
Zasady pielęgnacji:
Jak sezonować patelnię? KROK 1 Zalej patelnię cienką warstwą oleju. Broszura - patelnie stalowe ze stali węglowej. |