-
Za艂膮czniki bezpiecze艅stwa
Za艂czniki do produktuZa艂膮czniki dotycz膮ce bezpiecze艅stwa produktu zawieraj膮 informacje o opakowaniu produktu i mog膮 dostarcza膰 kluczowych informacji dotycz膮cych bezpiecze艅stwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotycz膮ce produktu obejmuj膮 adres i powi膮zane dane producenta produktu.Hinoki
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzib膮 w UE zapewniaj膮cy zgodno艣膰 produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
198,99
PLN



Deska do krojenia聽HINOKI KM-TU39聽390x200x20 mm 聽 聽 Wymiary: D艂ugo艣膰: 390 mm Szeroko艣膰: 200 mm Grubo艣膰: 20 mm Waga: 790 g 聽 MADE IN JAPAN
Boki: pow艂oka silikonowa 聽 Drewno cyprysu japo艅skiego, zwane聽HINOKI, od lat jest wykorzystywane w japo艅skiej kuchni przy serwowaniu potraw i krojeniu. Urzeka przepi臋knym, naturalnym us艂ojeniem oraz charakterystycznym, intensywnym zapachem. Wielu producent贸w korzysta z walor贸w聽HINOKI聽przy produkcji desek kuchennych do krojenia. Tak jest te偶 w przypadku DAIWA Industry Co. 聽 聽 Opr贸cz walor贸w estetycznych drewno聽HINOKI聽ma te偶 niezaprzeczalne zalety techniczne. Dzi臋ki swojej strukturze聽nie t臋pi szybko no偶y聽kuchennych, jak to ma miejsce w przypadku plastikowych desek. Dlatego zalecane jest przy korzystaniu z prawdziwych japo艅skich ostrzy. Nie jest to najtwardsze drewno na 艣wiecie ale wystarczaj膮ce do wykorzystania w kuchni. Naturalne oleje cyprysu japo艅skiego maj膮 silne聽w艂a艣ciwo艣ci antybakteryjne. Wykonane z jednego kawa艂ka drewna deski mog膮 by膰 wykorzystane zar贸wno przy krojeniu warzyw jak i mi臋sa oraz ryb. Pami臋ta膰 jednak nale偶y aby po krojeniu sp艂uka膰 letni膮 wod膮 z powierzchni deski pozosta艂o艣ci naturalnego bia艂ka z produktu. Zapobiegnie to powstawaniu nieprzyjemnych zapach贸w na desce. 聽 聽 Deski聽HINOKI聽s膮 bardzo spr臋偶yste i przejmuj膮 energi臋 uderzenia no偶a. Dzi臋ki temu r臋ka o wiele mniej si臋 m臋czy podczas krojenia. S膮 te偶聽niezwykle lekkie聽i z ogromn膮 艂atwo艣ci膮 mo偶na nimi operowa膰 w kuchni. Wrzucenie pokrojonych produkt贸w z deski wprost do garnka czy na patelni臋 to dziecinnie prosta sprawa. Tak jak wszystkie drewniane deski, tak i HINOKI myjemy r臋cznie, delikatnymi detergentami i mi臋kk膮 g膮bk膮 lub 艣ciereczk膮. Deski nie moczymy w wodzie a po umyciu wycieramy do sucha. Zapobiegnie to wnikaniu wilgoci w struktur臋 drewna i p贸藕niejszym, mo偶liwym deformacjom. Boki deski s膮 zabezpieczone cienk膮 pow艂ok膮 silikonow膮 utrudniaj膮c膮 wnikanie wilgoci w wewn臋trzn膮 struktur臋 drewna. Czasami na powierzchni deski mo偶e pojawi膰 si臋 naturalny olej drewna cyprysu. Aby si臋 go pozby膰 wystarczy miejsce delikatnie przetrze膰 艣ciereczk膮 zwil偶on膮 w alkoholu. Deska do krojenia o doskona艂ej teksturze, kt贸ra gwarantuje ostre ci臋cia, u艂atwiaj膮c prac臋 z no偶ami. Zapewnia stabilno艣膰, przez co pomaga unikn膮膰 przesuwania si臋 po niej produkt贸w spo偶ywczych. Posiada drobne, 艣cis艂e linie s艂oj贸w na drewnie, dzi臋ki czemu jest odporna na zarysowania i wod臋. 聽 Aby zwi臋kszy膰 stabilno艣膰 deski na blacie nale偶y pod艂o偶y膰 pod ni膮 mat臋 zapobiegaj膮c膮 艣lizganiu si臋, wilgotn膮 艣ciereczk臋 albo wilgotny r臋cznik papierowy. 聽
Ze wzgl臋du na materia艂 deski, jakim jest naturalne drewno, istnieje mo偶liwo艣膰 pojawienia si臋 lepkiej 偶ywicy. Nie stanowi ona zagro偶enia dla organizmu, nale偶y j膮 zmy膰 alkoholem lub ciep艂膮 wod膮. 聽 Uwaga: 銉籒ie u偶ywa膰 deski do innych cel贸w. |