Wczytuję dane...

Cena:
1528,99 PLN

Model: B08

Kod producenta: B08

Gwarancja: 2 lata

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż Haiku KUROUCHI Gyuto (Chef) 210 mm

 

Nóż szefa kuchni to najbardziej znane i najczęściej wykorzystywane ostrze do przygotowywania posiłków. Ma charakterystycznie zaokrągloną, szeroką i długą głownię. Jego konstrukcja sprawia, że można nim wygodnie zarówno kroić w plastry, jak i siekać. Podczas pracy tym nożem kucharz wykonuje rytmiczne, kołyszące ruchy.  

Przeznaczenie:

  • siekanie
  • krojenie
  • krojenie w kostkę
  • plastrowanie

  

Cechy charakterystyczne.

Unikatowa seria noży kuchennych, od dziesięcioleci wykuwana ręcznie przez mistrzów kuźnictwa. Nazwa KUROUCHI oznacza niewypolerowaną i czarną część klingi. Noże z tej serii są wytwarzane z rzadko spotykanej, japońskiej stali Aoko i wysoko hartowane do 62 HRC. Surowy i rustykalny wygląd dopełnia barwiona na czarno rękojeść z drewna honoki. Noże z serii KUROUCHI, ze względu na dużą zawartość węgla w stali, z czasem pokrywają się charakterystyczną patyną. Decydując się na nóż kuchenny z tej serii możesz mieć pewność, że drugiego takiego samego nie było i nie będzie, gdyż każde uderzenie młota przez mistrza kuźnictwa zostawia inny ślad.

 

Dane techniczne:

Typ stali: wysokowęglowa stal Aoko
Materiał rękojeści: barwione drewno honoki
Twardość: +/- 62 HRC 
Długość całkowita: 345 mm
Długość ostrza: 210 mm
Szerokość klingi: 44 mm
Grubość klingi: ok. 5,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 165 g

Szczegóły:


Marka: Haiku
Symbol: B08
Seria: Kurouchi
Rękojeść: drewniana
Styl: zachodni
Rodzaj noża: nóż szefa
Długość ostrza: 21 cm
Rodzaj stali: Aoko blue Steel
Twardość (HRC): 62-63