-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Haiku
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
1448,99
PLN



Nóż Haiku KUROUCHI Sashimi 210 mm
Nóż Sashimi czy też inaczej zwany Yanagiba posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany. Przeznaczenie:
Cechy charakterystyczne.Unikatowa seria noży kuchennych, od dziesięcioleci wykuwana ręcznie przez mistrzów kuźnictwa. Nazwa KUROUCHI oznacza niewypolerowaną i czarną część klingi. Noże z tej serii są wytwarzane z rzadko spotykanej, japońskiej stali Aoko i wysoko hartowane do 62 HRC. Surowy i rustykalny wygląd dopełnia barwiona na czarno rękojeść z drewna honoki. Noże z serii KUROUCHI, ze względu na dużą zawartość węgla w stali, z czasem pokrywają się charakterystyczną patyną. Decydując się na nóż kuchenny z tej serii możesz mieć pewność, że drugiego takiego samego nie było i nie będzie, gdyż każde uderzenie młota przez mistrza kuźnictwa zostawia inny ślad. |