Cena:
109,00
PLN
Nóż Haiku YAKITORI Carving 210 mm [HY3]Nóż typu Carving, podobnie jak nóż Slicer, przeznaczony do krojenia i porcjowania mięsa. Jest jednak krótszy a ostrze z bardziej okrągło zakończonym czubkiem. Idealnie nadaję się do krojenia cienkich kawałków mięsa, w tym drobiu, pieczeni, szynki i innych dużych wędlin. Wielkością zbliżony jest do noża szefa kuchni, lecz ma znacznie cieńsze ostrze pozwalające na bardziej precyzyjne krojenie.
Cechy charakterystyczne.Seria noży Haiku YAKITORI została wykonana z myślą o użytkownikach domowych. Minimalistyczne i gładkie ostrze jest ozdobione jedynie japońskim logo marki i nazwą serii. Klinga została wykuta z niemieckiej stali X50Cr15MOV (1.4116) o twardości 55 HRC. Rękojeść, przypominająca te magnoliowe z tradycyjnych mieczy samurajskich, to tworzywo sztuczne. Zwieńcza ją czarny pierścień nadając nożom wyglądu charakterystycznego dla ostrzy wykorzystywanych do przygotowania sushi i sashimi. Noże są pakowane w przeźroczysty blister zapewniający bezpieczny transport. Aby noże były cenowo przystępne dla każdego domowego użytkownika ich produkcja odbywa się na terenie Chin według ściśle nadzorowanych wytycznych.
Dane techniczne:Typ stali: stal chromowo-molibdenowa 1.4116
Szczegóły:
|