Cena:
349,00
PLN
Nóż kuchenny Forged Brute Butcher to najbardziej charakterystyczna konstrukcja z serii noży Forged. Przy jego tworzeniu wykazano się niezwykłym kunsztem. Ostrze oraz rękojeść noża zostały poddane procesowi młotkowania, a następnie rękojeść zagięto do wewnątrz. Stworzyło to pewny i solidny chwyt o eleganckim wykończeniu. Niepolerowane ostrze uwidacznia strukturę młotkowania. Model ten sprawdzi się idealnie przy krojeniu i plasterkowaniu grubszych płatów mięsa, ścinaniu podczas smażenia czy przecinaniu mięśni z kośćmi. Nadaje się również do oprawiania i jako uniwersalne narzędzie w kuchni. Cechy noża Forged Brute Butcher:Całkowicie ręczne wykonanie ze stali japońskiej Eleganckie wykonanieDzięki procesowi kucia i młotkowania ostrza uzyskało ono charakterystyczną i bardzo elegancką strukturę. Zwiększyło to również wytrzymałość noża. Prosta konstrukcja sprzyja funkcjonalności, a długa głownia ułatwia krojenie. Co więcej, nieszlifowana krawędź głowni nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru. Specjalny rodzaj stali japońskiejProducent zastosował w Forged Brute Butcher wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu czy też systemie ostrzącym warto zachować wartość 18 stopni, ponieważ zagwarantuje ona optymalne właściwości tnące. |