Wczytuję dane...

Cena:
349,00 PLN

Model: 706-025

Kod producenta: 706-025

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż kuchenny Forged Brute Butcher to najbardziej charakterystyczna konstrukcja z serii noży Forged. Przy jego tworzeniu wykazano się niezwykłym kunsztem. Ostrze oraz rękojeść noża zostały poddane procesowi młotkowania, a następnie rękojeść zagięto do wewnątrz. Stworzyło to pewny i solidny chwyt o eleganckim wykończeniu. Niepolerowane ostrze uwidacznia strukturę młotkowania. Model ten sprawdzi się idealnie przy krojeniu i plasterkowaniu grubszych płatów mięsa, ścinaniu podczas smażenia czy przecinaniu mięśni z kośćmi. Nadaje się również do oprawiania i jako uniwersalne narzędzie w kuchni.

Cechy noża Forged Brute Butcher:

Całkowicie ręczne wykonanie ze stali japońskiej
Profil głowni zoptymalizowany pod kątem rozbioru mięsa
Krawędź tnąca pod kątek 18 stopni
Wzór młotkowania nadający charakteru konstrukcji
Eleganckie pudełko w zestawie

Eleganckie wykonanie

Dzięki procesowi kucia i młotkowania ostrza uzyskało ono charakterystyczną i bardzo elegancką strukturę. Zwiększyło to również wytrzymałość noża. Prosta konstrukcja sprzyja funkcjonalności, a długa głownia ułatwia krojenie. Co więcej, nieszlifowana krawędź głowni nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru.

Specjalny rodzaj stali japońskiej

Producent zastosował w Forged Brute Butcher wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu czy też systemie ostrzącym warto zachować wartość 18 stopni, ponieważ zagwarantuje ona optymalne właściwości tnące.