Cena:
349,00
PLN
Nóż rzeźnicki to wysoce wyspecjalizowane narzędzie, które dzięki swojej charakterystycznej formie ułatwi nam rozbiór mięsa. Dzięki długiej głowni wyposażonej w wyraźnie wybrzuszoną krawędź tnącą, nóż rzeźnicki Forged Butcher’s Knife zapewni nam doskonałe właściwości tnące oraz łatwy dostęp do głębokich partii mięśni zwierzyny. Kluczowym dla unikalnych właściwości noża jest tutaj jednak proces w jakim producent wykonuje jego konstrukcję. Skuwanie kolejnych warstw stali gwarantuje nam optymalne połączenie elastyczności z wytrzymałością, dzięki czemu nóż doskonale spisze się w swojej roli. Nóż rzeźnicki Forged Butcher’s Knife Olive oferuje użytkownikowi:
Jak sama nazwa wskazuje, domeną marki Forged są noże kuchenne wykonane w tradycyjnej technologii kucia. Dzięki temu zabiegowi otrzymujemy wysokiej klasy narzędzia, przewyższające znacząco modele walcowane zarówno pod kątem wytrzymałości jak i sztywności co ułatwi precyzyjne ciecie twardych materiałów. Pozostałością po procesie skuwania stali jest tekstura zdobiąca nieszlifowaną krawędź głowni, która nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru. Nóż kuchenny Forged Butcher Olive - specjalistyczny nóż do rozbioru mięsaProducent stosuje w swoich konstrukcjach wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu lub systemie pozwalającym na wymuszenie kąta krawędzi, warto zachować tę wartość, ponieważ zagwarantuje nam optymalne właściwości modelu.
DANE TECHNICZNEDane podstawowe
Dane dodatkowe
Wymiary
Informacje producenta
|