-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Haiku
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
279,00
PLN



Zestaw 2 noży Haiku HOME Gyuto 185 mm + Utility 120 mm
Nóż Gyuto to najbardziej wszechstronne ostrze stosowane zarówno w profesjonalnej jak i domowej kuchni, czyli odpowiednik europejskiego noża Szefa kuchni. Na przestrzeni stuleci jego kształt ewoluował by w XXI wieku osiągnąć niebywałą ergonomię i ostrość. Odpowiednia długość oraz szerokość klingi idealnie się sprawdza zarówno przy krojeniu czy szatkowaniu produktów. Ostrze poprowadzone mocnym łukiem uwydatnia brzusiec noża co sprzyja wykorzystaniu ruchu kołyskowego podczas siekania. Nóż ten będzie się sprawdzał równie dobrze przy krojeniu mięsa, ryb jak i warzyw. Zwykle jest to pierwsze ostrze po jakie sięga kucharz podczas przygotowywania potraw.
Niewielkie i uniwersalne ostrze, tak można określić nóż typu Utility. Przydatny przy wszystkich drobnych pracach jak obieranie, wykrawanie czy rozcinanie. Z wyglądu przypomina małą wersję noża Szefa kuchni jednak wąskie ostrze ogranicza jego możliwości. Choć nie pokroimy nim dużych produktów jak kapusta czy ryba to z tymi mniejszymi, typu jajko lub pomidor, poradzi sobie idealnie. Obok noża Szefa kuchni jest to kolejne niezbędne ostrze jakie powinno być na wyposażeniu amatorskiego czy profesjonalnego kucharza.
Cechy charakterystyczne.Seria lekkich noży o minimalistycznym wyglądzie, dedykowana domowym entuzjastom gotowania. Chromowo-molibdenowa stal w nożach z serii Haiku HOME została zahartowana do poziomu 54 HRC co sprawia, że niezwykle łatwo się je ostrzy. Ostrość noży Haiku HOME jest na poziomie typowych europejskich ostrzy, lecz jeśli chcemy aby dorównywała najlepszym japońskim klingom to warto zaopatrzyć się w kamień do ostrzenia o gradacji 1000 gritów. Przepiękna, jasna rękojeść z surowego drewna honoki idealnie dopełnia japoński wizerunek ostrzy. Typowe dla kuchni japońskiej noże Deba i Sashimi są ostrzone jednostronnie (dla osób praworęcznych) a rękojeść ma przekrój kasztana, co polepsza chwyt w trakcie krojenia.
Dane techniczne:Typ stali: chromowo-molibdenowa |