Cena:
339,00
PLN
Aby podczas krojenia deska nam się nie przesuwała zwykle wkładamy pod nią mokrą ściereczkę, wilgotny ręcznik papierowy lub umieszczamy ją bezpośrednio na blacie. Niestety mokra ściereczka czy też papier to idealna pożywka dla bakterii. Takie rozwiązanie nie jest idealne. Jeśli kładziemy wilgotną deskę do krojenia bezpośrednio na blacie, to także w tym przypadku może się okazać, że powierzchnia robocza nie jest stabilna a deska nam się ześlizguje.
Rozwiązaniem jest mata antypoślizgowa marki HASEGAWA. Umieszczając pod deską do krojenia matę HASEGAWA możemy bezpiecznie pracować nawet jeśli blat jest mokry i sama deska po nim się ślizga. Ponadto powierzchnia na której przygotowujemy potrawy nie dotyka bezpośrednio blatu i stanowi dodatkową barierę dla bakterii. Mata jest bezpieczna w użytkowaniu i zawiera środek antybakteryjny. Może być używana do różnych celów gdzie wymagamy stabilności np. podczas usuwania rybich łusek, rozcierania produktu na tarce lub o otwierania pokrywek słoików.
Matę można dowolnie przycinać zgodnie z żądanym rozmiarem i przeznaczeniem. Mata jest odporna na chwilowe działanie temperatury do 80 ℃ i nie należy jej gotować. Nie stosować wyższych temperatur ani nie zostawiać maty w pobliżu źródła ciepła. Mata się nagrzewa więc w przypadku użycia z gorącą wodą należy uważać aby się nie oparzyć. Mata może być stosowana z wybielaczami na bazie tlenu i chloru. Stosować stężenie w zakresie 200-400 ppm. Proszę nie używać nierozcieńczonego roztworu, ponieważ może to spowodować pogorszenie jakości żywicy. Po wybieleniu dokładnie spłukać bieżącą wodą, aby nie pozostały żadne lepkie pozostałości. Nie należy stosować promieni UV do sterylizacji maty.
Dane techniczne:Wymiary: 250x150 mm Waga: ok. 100 g Materiał: żywica elastomerowa na bazie styrenu Kolor: niebieski |