Wczytuję dane...

Cena:
588,99 PLN

Model: FRK20-4123

Kod producenta: FRK20-4123

Realizacja zamówienia: 1 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Kompozytowa deska do krojenia HASEGAWA FRK20-4123 410x230x20 mm.

 

Deski do krojenia HASEGAWA z serii FRK dedykowane są przede wszystkim użytkownikom domowym. Tak jak w profesjonalnych produktach, jest to opatentowane połączenie rdzenia z drewna liściastego i elastomerowych okładzin na powierzchniach zewnętrznych. Miękka powierzchnia zewnętrzna idealnie absorbuje uderzenia ostrych japońskich noży oraz przedłuża ich ostrość. Daje też lepszą przyczepność krojonych produktów, dzięki czemu nic się nie przesuwa na desce a cięcia są precyzyjne. Połączenie drewna i elastomeru skutkuje zmniejszoną wagą o 30-50% w stosunku do tradycyjnych desek drewnianych czy plastikowych.  

 

Deski HASEGAWA posiadają certyfikat SIAA i spełniają najwyższe japońskie standardy sanitarne przewidziane dla artykułów kuchennych. Otrzymały także dopuszczenie EU 10/2011, EC1935/2004 i JP FOOD Sanit. Law. Powierzchnia desek jest antybakteryjna i może być czyszczona środkami wybielającymi.  

 

Wymiary: 410x230x20 mm

Waga: 1,3 kg

Kolor: beżowy

 

 

 

Pielęgnacja i czyszczenie.

-  należy pamiętać o częstym płukaniu deski aby zapobiec powstawaniu plam i zacieków

-  deski nadają się do mycia w zmywarce oraz do mycia środkami wybielającymi

-  nie należy używać ani przechowywać desek w temperaturze powyżej 90°C lub poniżej -30°C

-  przy długotrwałym obciążeniu deski w wysokiej temperaturze może dojść do jej wypaczenia i deformacji. Jeśli tak się stanie należy deskę podgrzać do około 80°C (np. w piekarniku) a następnie umieścić ją na płaskiej powierzchni i obciążyć czymś ciężkim. Tak przygotowaną deskę należy pozostawić aż do ostygnięcia

- nie należy używać deski do innych celów niż krojenie produktów spożywczych

- zachowaj ostrożność podczas krojenia na desce produktów śliskich bądź zmrożonych

- nie należy kłaść świeżo usmażonych potraw bezpośrednio na desce, gdyż w wysokich temperaturach materiał absorbuje olej i tłuszcz, powodując odbarwienie lub zaplamienie deski.