-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Hasegawa
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
248,99
PLN
HASEGAWA FRM8-5025 lekka elastomerowa deska do krojenia 50x25 cm beżowa
Lekkie deski do krojenia HASEGAWA z serii FRM dedykowane są wszystkim użytkownikom wymagającym wysokiej jakości i długiej trwałości. Zastosowanie unikalnego elastomeru w deskach HASEGAWA to idealne rozwiązanie dla właścicieli japońskich ostrzy. Miękka powierzchnia idealnie absorbuje uderzenia noży oraz wydłuża ich ostrość. Daje też lepszą przyczepność krojonych produktów, dzięki czemu nic się nie przesuwa na desce a cięcia są precyzyjne. Deski z serii FRM można z powodzeniem wykorzystywać jako nakładki na ciężkie i duże bloki, zarówno drewniane jak i plastikowe.
Deski HASEGAWA posiadają certyfikat NSF, dopuszczenie EU 10/2011 oraz EC1935/2004. Powierzchnia desek jest antybakteryjna jednak samych desek NIE MOŻNA myć w zmywarce. Natomiast deska może być czyszczona środkami wybielającymi.
Wymiary: 500x250x8 mm Waga: 0,9 kg Kolor: beżowy
Pielęgnacja i czyszczenie. - należy pamiętać o częstym płukaniu deski aby zapobiec powstawaniu plam i zacieków - deski NIE NADAJĄ się do mycia w zmywarce ale można je myć środkami wybielającymi - nie należy używać ani przechowywać desek w temperaturze powyżej 90°C lub poniżej -30°C - przy długotrwałym obciążeniu deski w wysokiej temperaturze może dojść do jej wypaczenia i deformacji. Jeśli tak się stanie należy deskę podgrzać do około 80°C (np. w piekarniku) a następnie umieścić ją na płaskiej powierzchni i obciążyć czymś ciężkim. Tak przygotowaną deskę należy pozostawić aż do ostygnięcia - nie należy używać deski do innych celów niż krojenie produktów spożywczych - zachowaj ostrożność podczas krojenia na desce produktów śliskich bądź zmrożonych - nie należy kłaść świeżo usmażonych potraw bezpośrednio na desce, gdyż w wysokich temperaturach materiał absorbuje olej i tłuszcz, powodując odbarwienie lub zaplamienie deski. |