-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Hasegawa
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
528,99
PLN
Kompozytowa deska do krojenia HASEGAWA FRK20-3926 390x260x20 mm.
Deski do krojenia HASEGAWA z serii FRK dedykowane są przede wszystkim użytkownikom domowym. Tak jak w profesjonalnych produktach, jest to opatentowane połączenie rdzenia z drewna liściastego i elastomerowych okładzin na powierzchniach zewnętrznych. Miękka powierzchnia zewnętrzna idealnie absorbuje uderzenia ostrych japońskich noży oraz przedłuża ich ostrość. Daje też lepszą przyczepność krojonych produktów, dzięki czemu nic się nie przesuwa na desce a cięcia są precyzyjne. Połączenie drewna i elastomeru skutkuje zmniejszoną wagą o 30-50% w stosunku do tradycyjnych desek drewnianych czy plastikowych.
Deski HASEGAWA posiadają certyfikat SIAA i spełniają najwyższe japońskie standardy sanitarne przewidziane dla artykułów kuchennych. Otrzymały także dopuszczenie EU 10/2011, EC1935/2004 i JP FOOD Sanit. Law. Powierzchnia desek jest antybakteryjna i może być czyszczona środkami wybielającymi.
Wymiary: 390x260x20 mm Waga: 1,4 kg Kolor: beżowy
Pielęgnacja i czyszczenie. - należy pamiętać o częstym płukaniu deski aby zapobiec powstawaniu plam i zacieków - deski nadają się do mycia w zmywarce oraz do mycia środkami wybielającymi - nie należy używać ani przechowywać desek w temperaturze powyżej 90°C lub poniżej -30°C - przy długotrwałym obciążeniu deski w wysokiej temperaturze może dojść do jej wypaczenia i deformacji. Jeśli tak się stanie należy deskę podgrzać do około 80°C (np. w piekarniku) a następnie umieścić ją na płaskiej powierzchni i obciążyć czymś ciężkim. Tak przygotowaną deskę należy pozostawić aż do ostygnięcia - nie należy używać deski do innych celów niż krojenie produktów spożywczych - zachowaj ostrożność podczas krojenia na desce produktów śliskich bądź zmrożonych - nie należy kłaść świeżo usmażonych potraw bezpośrednio na desce, gdyż w wysokich temperaturach materiał absorbuje olej i tłuszcz, powodując odbarwienie lub zaplamienie deski. |