Cena:
459,00
PLN
Noże typu Santoku są chętnie wykorzystywane przez szefów kuchni dzięki ich niezwykłej wszechstronności porównywalnej z europejskimi nożami szefa kuchni. Dzięki nieco mniejszym wymiarom pozwalają one na łatwiejsze manewrowanie i ograniczają zmęczenie nadgarstka. Nóż Santoku marki Forged łączy w sobie wszelkie zalety tej formy z zastosowaniem stali VG-10 zapewniającej dobre trzymanie ostrości połączone z niezwykle łatwym ostrzeniem i świetną odpornością na korozję. Konstrukcję dopełnia przyjemne wzornictwo łączące surową powierzchnię głowni z elegancką, drewnianą rękojeścią. Nóż Santoku Forged VG10 oferuje użytkownikowi:
Jak sama nazwa wskazuje, domeną marki Forged są noże kuchenne wykonane w tradycyjnej technologii kucia. Dzięki temu zabiegowi otrzymujemy wysokiej klasy narzędzia, przewyższające znacząco modele walcowane zarówno pod kątem wytrzymałości jak i sztywności co ułatwi precyzyjne ciecie twardych materiałów. Pozostałością po procesie skuwania stali jest tekstura zdobiąca nieszlifowaną krawędź głowni, która nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru. Nóż kuchenny Forged Santoku - wszechstronne narzędzie z doskonałej stali VG10Producent stosuje w swoich konstrukcjach wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu lub systemie pozwalającym na wymuszenie kąta krawędzi, warto zachować tę wartość, ponieważ zagwarantuje nam optymalne właściwości modelu. Twardość stali [HRC] 60
Typ noża stała klinga
Typ stali nierdzewna - VG-10
Materiał rękojeści drewno
Długość głowni [mm] 180
Grubość głowni [mm] 2
Masa [g] 190
|