-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Haiku
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cena:
149,00
PLN
Nóż Haiku HOME Pankiri 220 mmNoże z serii Haiku HOME są dedykowane domowym użytkownikom. Stal chromowo-molibdenowa została zahartowana do 54 HRC a rękojeść z surowego drewna honoki ma owalny przekrój i idealnie leży w dłoni. Haiku HOME to noże lekkie i łatwe do naostrzenia. Przyda się nie tylko do odkrawania kromek chleba, ale i do pracy z innymi produktami o twardych skórkach – pomidorami, cytrusami itd. Nadaje się także do krojenia czekolady. Charakterystyczne ząbkowane ostrze, doskonale radzi sobie z wypieczoną skórką chleba bez miażdżenia miękkiego wnętrza. Przeznaczenie:
Cechy charakterystyczne.Seria lekkich noży o minimalistycznym wyglądzie, dedykowana domowym entuzjastom gotowania. Chromowo-molibdenowa stal w nożach z serii Haiku HOME została zahartowana do poziomu 54 HRC co sprawia, że niezwykle łatwo się je ostrzy. Ostrość noży Haiku HOME jest na poziomie typowych europejskich ostrzy, lecz jeśli chcemy aby dorównywała najlepszym japońskim klingom to warto zaopatrzyć się w kamień do ostrzenia o gradacji 1000 gritów. Przepiękna, jasna rękojeść z surowego drewna honoki idealnie dopełnia japoński wizerunek ostrzy. Typowe dla kuchni japońskiej noże Deba i Sashimi są ostrzone jednostronnie (dla osób praworęcznych) a rękojeść ma przekrój kasztana, co polepsza chwyt w trakcie krojenia.
Dane techniczne:Typ stali: chromowo-molibdenowa |