Wczytuję dane...

Cena:
2699,00 PLN

Model: 02203

Kod producenta: 02203

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
Rękojeść - drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
Twardość - 61-62 HRC
Długość całkowita - 38,0 cm
Długość ostrza - 24,0 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 3,3 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 166 g