Wczytuję dane...

Cena:
618,99 PLN

Model: KURO54-GR

Kod producenta: KURO54-GR

Realizacja zamówienia: 3 dni Dowiedz się więcej

podany czas dotyczy czasu do wysyłki. dodatkowo dochodzi czas doręczenia około :

 

kurier GLS (14.90 zł) - 1 dzień roboczy

kurier GLS pobranie (18.90 zł) - 1 dzień roboczy

pocztex 48  (15 zł) - 2 dni robocze

pocztex 48  pobranie (19 zł) - 2 dni robocze

paczkomaty  (9.90 zł) - 1 dzień roboczy (zdarzają się doręczenia w sobotę)

 

Dla zamówień powyżej 300 zł - dostawa GRATIS

Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!

Zwrot do 14 dni
Możliwość odbioru osobistego
Szybka dostawa

Nóż Kasumi KURO Nakiri 170 mm

 

Nakiri kształtem przypomina mały tasak, jednak jego zastosowanie jest zgoła inne. Japończycy wymyślili ten kształt klingi do obróbki wszelkiego rodzaju warzyw i owoców. Świetnie nadaje się co plastrowania, siekania, krojenia w kostkę i innego rodzaju rozdrabniania. Szeroka klinga może być wykorzystana do przenoszenia pokrojonych produktów z deski do innego naczynia, miski, patelni, garnka etc. Nóż Nakiri jest ostrzony dwustronnie, w przeciwieństwie do bliźniaczo wyglądającego noża Usuba, który tradycyjnie zostrzany jest jednostronnie. 

 

Cechy charakterystyczne.

Noże z serii KURO są utrzymane w typowej minimalistycznej stylistyce japońskiej. Co nie oznacza, że ostrza te są nudne. Uwagę przyciąga młotkowana klinga ze wzorem damasceńskim z 32 warstw zakutej stali. Mistrzowie z kuźni Kasumi zahartowali stal do 59 HRC by z jednej strony ostrze było twarde i agresywne przy cięciu jak samurajska katana, z drugie strony by łatwo dało się je naostrzyć. Do tego ośmiokątna rękojeść ze stabilizowanego drewna w czterech różnych wybarwieniach. Z pewnością każdy w serii KURO znajdzie jakiś nóż dla siebie.

  

Dane techniczne:

Typ stali: chromowo-molibdenowa
Materiał rękojeści: stabilizowane drewno (kolor szary)
Twardość: +/- 59 HRC 
Długość całkowita: 304 mm
Długość ostrza: 170 mm
Szerokość klingi:  45 mm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 166 g